От х:

Днес в x:

Свобода за собственика на кучето, нахапало дете. Потвърдиха му мярката

    Собственикът на кучето, което нахапа 10-годишно дете в хасковското село Въгларово, излезе на свобода. Днес Окръжен съд – Хасково му потвърди мярката за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 6000 лева.

    Припомняме, че първоначално тя бе наложена от Районния съд в Хасково на 18 юни. Инцидентът стана на 14 юни следобед. Тогава детето играело на поляна във Въгларово, в близост до кошари за отглеждане на животни. Там имало и куче от породата „Азиатски вълкодав", което се отскубнало и нахапало детето, което получи наранявания в областта на черния дроб и бъбрека. Беше транспортирано в болница в Пловдив, с временна опасност за живота.

    По-късно за случая беше задържан 51-годишният собственик Анастас Караиванов, който е пуснат на свобода след определението на първоинстанционния съд.

    Днес от прокуратурата обжалваха решението. Наблюдаващият прокурор Делчо Лавчев пледира съдът да наложи на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той изтъкна, че личната карта на Караиванов е изтекла и все още няма нова, което може да спомогне той да се укрие и извърши друго престъпление.

    Служебният защитник на Караиванов – адвокат Бистра Славеева настоя, че наложената мярка на клиента й е адекватна и поиска да бъде потвърдена. Посочи, че не се установява, че той може да повлияе на по-нататъшно разследване. Освен това заяви, че има доказателства, че въпросното куче е било вързано.

    От своя страна, Анастас Караиванов каза, че искал само детето да е добре, ще помага с каквото може и няма намерение да се укрива. След заседанието той заяви, че ежедневно се интересува от състоянието на детето и заяви, че е стабилизирано.

    В крайна тричленният съдебен състав с председател Стратимир Димитров потвърди определението на Районния съд. Сред мотивите бяха, че обвиняемият е с чисто съдебно минало и не може да се приеме, че има опасност той да се укрие, предвид това, че Караиванов от дълги години живее в селото и отглежда животни. Днешното определение е окончателно и не подлежи на обжалване.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ня
      Някой
      6 -22
      16:09, 23 юни 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ва
        Валентин
        5 -1
        22:26, 23 юни 2022
        В Хасково само лаеете какво стана с пиянйя полицаи делото с цигарите на един прокурор с измислените мутри грозни селски за това малчите с доларите Весков и чушки маймуни селски грозни разни
      • 12
        123
        5 -1
        22:34, 23 юни 2022
        По вероятно е да се ожени.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини