От х:

Днес в x:

Прокуратурата иска „задържане под стража“ за собственика на кучето, нахапало дете

Районна прокуратура-Хасково внесе протест срещу определението на съда, с което бе наложена парична гаранция на собственика на кучето, нахапало дете в хасковското село Въгларово, съобщиха от държавното обвинение.

Припомняме, че на 18 юни Районният съд реши 51-годишният Анастас Караиванов да бъде освободен от ареста срещу 6000 лева. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 14 юни 2022 г., в село Въгларово, не е положил достатъчно грижи за кучето си от породата „Кавказки вълкодав“, намиращо се в стопанска постройка за отглеждане на животни. Четириногото е успяло да се отскубне и е нахапало 10-годишно момче, играещо наоколо. Детето получи наранявания по черния дроб и бъбрека. То е с опасност за живота и е настанено в пловдивска болница.

Според наказателния кодекс в случая се касае за нанасяне на средна телесна повреда. Повдигнатото обвинение е за престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 3 години или пробация и глоба до 5 000 лева.

„В мотивите към протеста Районна прокуратура-Хасково счита, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление като основание за това са изключително високата степен на обществена опасност на деянието, начинът на извършването му, с което са засегнати здравето и неприкосновеността на малолетно лице и създадена опасност и за друго малолетно лице, както и високата обществено опасност на самия деец“, информираха от държавното обвинение.

Предстои Окръжен съд-Хасково да насрочи заседание по делото, на което прокуратурата ще настоява спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    То
    Тончо
    9 -3
    20:48, 20 юни 2022
    Тая будала бузестия, нали и той гледаше кучета, той умрял от глад, кучета гледа
    • Дд
      ДДН
      13 0
      09:00, 21 юни 2022
      Престанете вече на никого от двете страни не им е лесно!Молете се детето да се оправи!!!
    • Не
      НеТончо
      0 -1
      13:44, 21 юни 2022
      Ти да не мислиш че слънцето грее само з теб,ТЪПАКО...
      Който не обича животните той не обича и хората...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини