От х:

Днес в x:

Многократно бил глобяван собственикът на кучето, нахапало детето

    Собственикът на кучето, което нахапа дете в хасковското село Въгларово вчера, през годините назад е проверяван и глобяван многократно от община Хасково. Това съобщиха от местната администрация след репортерски запитвания във връзка с инцидента.

    От кметството уточниха, че въпросното куче е родено през 2016 година, но е регистрирано през 2019 година. Тогава Анастас Караиванов узаконил отглеждането и на други кучета – регистрация в общината, чипиране, паспорти на всяко куче, платени такси. След това също е проверяван. Последната проверка на КОРЗ е била съвместна с Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково преди около 2 месеца и за регистрираните кучета не са установени нарушения. Отглеждани са вързани в двора му. Освен това КОРЗ са правили проверки по сигнали за бездомни кучета в селото и те са били отвеждани по законния ред в Кастрационния център в Хасково.

    След инцидента въпросното куче от породата Азиатски вълкодав е било настанено в изолатор и ще бъде там докато се води досъдебно производство.

    Припомняме, че вчера следобед пострадало момче и още едно дете си играели на поляна във Въгларово. Четириногото било вързано в кошарата на Анастас, но се отскубнало и нахапало детето. Момчето получило наранявания в областта на черния дроб и бъбрека. То е с временна опасност за живота и е транспортирано в пловдивска болница.

    Днес стопанинът недоумяваше как кучето се е отскубнало и е излязло от имота, в който по това време нямало хора. По думите му четириногото е било вързано с дебел синджир и поясни, че за първи бяга от имота. Заяви, че има общо 6 кучета и ги отглеждал заради кражби преди време. Разказа, че след инцидента е съдействал за детето.

    „Когато ми казаха и отидох. Детето беше проснато. Аз търсех Бърза помощ. Държах го до последно. Аз, ако знаех, че ще направи такава беля, нямаше да го държа това куче“, заяви Анастас. Той се молеше детето да се възстанови.

    Сам заяви, че преди години е бил глобен, защото имал кучета без чипове, но по-късно ги чипирал. Друга глоба имал за агресивно поведение на куче, което се сдавило с друго куче на улицата. Имал и акт за това, че овцете му нямат номера. Той се зарече, че ще махне кучетата, даже преотстъпил вече две от тях.

    Съседите на Анастас обаче заявиха, че от години имат проблем с кучетата му, които били доста повече на брой, отколкото той казва. По техни думи четириногите ежедневно излизат на улицата, а съседите живеят в страх, за да не бъдат нападнати. Според тях той отглежда кучетата, за да ги продава. Заявиха, че многократно са го предупреждавали да си прибира кучетата.

    „Анастас си плаща глобите и пак си неговата. Глобата не го плаши“, каза комшийката му Селман Рамадан, която първа заварила нахапаното дете, което било проснато на земята до кошарата за отглеждане на животни и извикала собственика.


     

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Те
      тест
      0 -7
      17:28, 15 юни 2022
      • Им
        Има решение
        20 -16
        18:07, 15 юни 2022
        Салам и антифриз
      • Мн
        Многократно
        13 -1
        01:47, 16 юни 2022
        На господина кучетата бродят необезпокоявани всеки ден. Поне 6 ходят всеки ден по улиците.
      • Пе
        Песа
        9 -3
        08:52, 16 юни 2022
        Дано малкия оздравее и на този ********* му забранят да отглежда кучета за цял живот иначе трябва човек сам да се справя с такова беззаконие тва е.
      • Им
        има право
        0 -6
        14:07, 17 юни 2022
        Човекът има право да се защити отглеждайки кучета... Виж коментара
    • 2
      Ив
      иво
      15 -3
      17:40, 15 юни 2022
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини