От х:

Днес в x:

БАБХ на проверка във Въгларово, след инцидента с нахапаното от куче дете

    Експерти от Областната инспекция на Българската агенция по безопасност на храните и техни колеги от централата са на проверка в село Въгларово.

    Контролната служба се е самосезирала, след като на 14-ти юни агресирало куче от породата азиатски вълкодав нахапа почти до смърт 10-годишно момченце. Детето е в болница в Пловдив и към настоящия момент, с жестоки наранявания по тялото и на органи.

    От БАБХ проверяват обекта, където агресивното животно е отглеждано с още кучета от породата си.

    Инспекторите са проверили и самото куче, наръфало детето, което е прибрано в приюта край Хасково.

    Проверяваме всичко по наличната ветеринаро-медицинска документация за агресивното животно, за останалите животни в постройките, направени са огледи на мястото където е станал инцидента, обясни старши инспекторът в отдел “Здравеопазване на животните“ от Областната дирекция на БАБХ- Хасково д-р Десислава Стайкова.

    Инспекторите не могат да изнесат кой знае какви подробности до момента, предвид, че по случая се води разследване. Според проверките до момента, които са направени и по разчетената информация от инжектирания в агресиралото куче чип, става ясно, че то присъства в регистрите на БАБХ по надлежен ред, а също и че негов собственик е Анастас Караиванов.

    Междувременно в село Въгларово тръгна подписката, с която местните хора искат премахване на постройката, където Караиванов отглежда кучетата в края на селото и изселването на животните.

    В късния следобед стана ясно, че собственикът на кучетата е арестуван. Повдигнато ме е обвинение, че не е положил грижи за  животните, което е довело до причиняване на тежка травма.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини