От х:

Днес в x:

Пъстра програма за Фестивала „Театър, обичам те!“

    Пъстра програма ще ознаменува 17-ото издание на фестивала „Театър, обичам те!“, който ще се проведе от 18 до 25 юни в Хасково.

    Подбрани са разнообразни драматични и детски представления. Съпътстващата музикална сцена ще следва традицията с гост изпълнители в различни жанрове.

    Организатори са Драматично-куклен театър „Иван Димов“ и Община Хасково.

    На 18-и юни фестивалът се открива с постановка на местната трупа „Смехът на сърцето“ по А.П. Чехов. Заглавието е премиерно за театър „Иван Димов“. В постановката ще участват актьорите: Изабела Иванова, Никола Манолевски и Стефан Кондров, под режисурата на Атанас Атанасов.

    За първи път в програмата на театралния фестивал е включена и прожекция на филм. На 25-и юни зрителите ще могат да гледат лентата „Български кораб потъва в бурно море“ на режисьора Петринел Гочев, който е познат на публиката в Хасково от работата си по постановки на местния театър.

    Програмата за деца, част от фестивала, ще е на 24-и и 25-и юни и ще бъде покрита изцяло с представления на Кукления театър от Русе.

    Децата ще могат да влизат в залата на вход“свободен“, билети от 5 лев. ще има за придружителите им.

    В първите три дни на фестивала ще има музикалната сцена на открито, която по традиция ще бъде позиционирана на пространството пред театъра. Първи на нея се качват „Innerglow“ и Миро. Във втория ден участват група „Алиби“, която ще изпълни някои от най-големите рок хитове, а след тях - „Sanitarium escape“ с трибют на „Металика“. Мила Робъртс и „ Молец“ са част от музикалната сцена на фестивала на 21 юни.

    70 хил.лева ще струва провеждането на фестивала. Във финансиране на събитието Общината участва с 30 хил.лв., Министерството на културата съфинансира с 4.500 лв., останалата сума е от бюджета на театъра, поясни директорът му Стелиян Николов.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини