От х:

Днес в x:

Незаконна валута за над 700 хил. лв. откриха на граничния пункт "Капитан Андреево"

Поредни случаи на пресечен опит на границата ни с Турция за незаконно прехвърляне на пари отчитат от митническото звено в Свиленград.

Става въпрос за валута с равностойност над 700 хил.лева. Сумата е разкрита при две проверки на превозни средства на ГКПП „Капитан Андреево“.

При единия от случаите, на 17 март, на пункта пристига товарен автомобил, с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. При извършената проверка във фабрични кухини над хладилния агрегат са открити пачки недекларирани норвежки крони и евро с различен номинал. Открити са норвежки крони и евро с обща левова равностойност 450 530 лева.

На следващия ден във фабрични кухини в шофьорската кабина на камион с хладилно ремарке, пътуващ от Нидерландия през България за Турция и Обединените арабски емирства, са открити еврови банкноти, увити в полиетиленови пликове. Сумата е в равностойност на 254 081 лева.

По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение – Свиленград.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини