От х:

Днес в x:

Над 81 000 „маркови“ стоки задържаха митническите служители на "Капитан Андреево"

    81 552 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки задържаха митническите служители на митническия граничен пункт "Капитан Андреево". Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити при проверки на два товарни автомобила и един автобус, влизащи в страната от Турция.
    При един от случаите, който е от пети март, на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът- турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Чехия.  Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват, че в 169 колета  се съдържат стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. Извадени са 33 193 текстилни изделия-рокли, тениски, спортни долнища, кърпи, якета, спортни екипи и  чифта чорапи. В част от колетите са открити  и близо чифта обувки. 
    В друг товарен автомобил два дни по-рано митническите служители откриват 3113 текстилни изделия, чорапи, чанти и  обувки. Камионът, управляван от български гражданин, е превозвал също стоката от Турция за Чехия.
    На 8-ми март, половин час след полунощ, е регистриран третият случай на опит да бъдат внесени на българска територия  стоки, имитации на световни марки. Те са разкрити при щателна митническа проверка на автобус с турска. Стюардът на автобуса декларирал 265 текстилни изделия – дрехи,  831 чанти, 730 колана и 10 чифта обувки, всички носещи знаци на регистрирани търговски марки. Стоките са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. 
    В изпълнение на Европейския регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случаите ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки.
    От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали близо 270 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини