От х:

Днес в x:

Постоянен арест за пиян водач, осъден за шофиране след употреба на алкохол

Най-тежката мярка за неотклонение получи 41-годишен мъж, задържан за шофиране с 2.45 промила. Определението е на Окръжен съд – Хасково, който потвърди решението на Районен съд – Димитровград.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 28 февруари 2023 г. в с. Добрич, е управлявал автомобил след употреба на алкохол. За престъплението се предвижда наказание от 1 до 5 години затвор и глоба от 500 до 1500 лева.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение, че И.Д. е извършил деянието, за което е образувано досъдебното производство, след като обвиняемият вече е бил осъждан за същото деяние, с влязло в сила споразумение от юни 2021 г, с което му е било наложено наказание 8 месеца условно с изпитателен срок от 3 години.

Събраните на този етап от производството доказателства обосновават предположението за авторството на обвиняемия в престъплението, за което му е повдигнато обвинение, като допълнително се отчита и факта, че то е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане. Налице е опасност обвиняемият да извърши престъпление предвид обстоятелството, че въпреки минали осъждания за идентични деяние е налице упоритост и последователност в извършването на подобни противообществени прояви. До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което постановеното от него определение бе потвърдено.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини