От х:

Днес в x:

Ремонтите по пропадналото корито на р.Хасковска приключват до края на годината

Изображение 1 от 6

    До края на годината възстановяването на коритото на река Хасковска, което на много места е компрометирано, ще бъде довършено изцяло.

    Работата по реконструкцията и осигуряването на по-добра проводимост на речното корито започна по проект на Общината още през 2021 година. Тогава по сметката й бяха трансферирани от държавния бюджет 1 млн. лв по програмите за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Разработеният проект обаче е на стойност около 2,7 млн.лева. Нужната разлика от 1,7 млн.лв. за довършването му да бъде осигурена от целевата субсидия, с която местната власт ще може да оперира за тази година, предлага за решение на следващата сесия на общинския съвет градоначалникът Станислав Дечев. Целевата субсидия за Хасково е от общо 3,2 млн.лв., 1,7 млн. от тях да бъдат насочени към ремонтите по коритото, е негово предложение.

    „Обектът е разкрит и по него се работи, искаме да го довършим до края на годината, за да знаем, че е завършен и Хасково е защитено, че коритото на реката е възстановено и ни предпазва от по-тежки води“, коментира кметът .

    Основно се работи в момента в западната част на градското речно корито. Там има много компрометирани участъци и дори такива, където страниците на коритото са пропаднали.

    Строителството  се извършва съгласно одобрен и оценен инвестиционен проект, състоящ се от следните части: хидротехническа, конструктивна, геодезия, хидроложки доклад, план за безопасност и здраве, план за управление на строителните отпадъци.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини