От х:

Днес в x:

Хасковлии се обединяват в помощ на пострадалите в Турция. Разкрит е събирателен пункт за дарения

Акция за набиране на хуманитарна помощ за пострадалите при земетресението в Турция започна в Хасково. Инициативата е изцяло гражданска. Ще се събира най-необходимото за хората, които са в тежките условия без покрив и покъщнина. 
Част от организаторите е зъболекарят д-р Станимир Банчев. Акцията е с подкрепата на колегите му от Регионалната колегия на зъболекарския съюз. 
Целта е да се събере най-необходимото за бедстващите хора от съседната държава. Всички хасковлии могат да се включат с дарения, за които обявения събирателен пункт е на ул. „Панайот Волов“ 4 (зад Градската градина).
Приканват се хората на бизнеса също да се включат в кампанията. Направена е и организация за транспортирането на събраните вещи до Одрин, където вече е осъществен контакт с хора от местната организация на Червения полумесец. За разпределянето по необходимост на даренията, ще се разчита на опита на организацията, посочи д-р Банчев. Целта, която е поставена, е до края на седмицата да бъде транспортирана първата  гражданска хуманитарна  пратка от Хасково до Одрин. В Турция за кампанията на своите съграждани ще съдейства и консулът ни в Одрин Атанас Димов. По информация от него даренията трябва да са изцяло нови.
 
Хората в бедстващите райони имат нужда от: консерви, топли дрехи и чорапи, одеяла, отоплителни уреди, осветителна техника за полеви условия, памперси, дамски превръзки, спално бельо, генератори, спални чували, палатки, шалтета, спасително термо фолио, батерии, джобни печки, възглавници, чаршафи, ръкавици.
 
„Доброто иска тишина. Съпричастни сме към случилото се и всеки може да помогне“, казва д-р Станимир Банчев.
 
Телефонът за контакт с него за предаване на дарения е : 0887906305
Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аг
    Аглая
    11 -3
    12:55, 7 фев 2023
    Турция е богата държава,има развита хуманитарна медицина.Няма лошо и да се помогне обаче!
  • 2
    Ro
    Roko
    2 0
    17:42, 7 фев 2023
    Тя богата държава,но в случая говорим за 13 млн.души засегнати от бедствието огромен мащаб

Още новини

Последни новини