От х:

Днес в x:

Искат финансиране за ремонт на 3 училища и 4 детски градини в Хасково

    Да се направи ремонт на 3 училища и 4 детски градини предлагат от Община Хасково. За целта кметът Станислав Дечев е внесъл докладна записка с искане Общинският съвет да даде съгласие Община Хасково да кандидатства и изпълнява предложения за инвестиции по процедура за подбор „Модернизация на образователната среда“ по Механизма за възстановяване и устойчивост.

    В предложението се иска още местният парламент да даде съгласие за осигуряване на необходимите средства, в случай на разходи, които не се финансират по процедурата. Иначе парите за ремонтите ще бъдат отпуснати на 100% по проекта.

    Искането е за ремонт на: СУ „Васил Левски“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Н.Й.Вапцаров“, както и ДГ №16 „Славейче“ на ул. „Брацигово“, ДГ №17 „Иглика“ на ул. „Генерал Скобелев“, ДГ №22 „Звънче“ на ул. „Буря“ и ДГ №3 „Зорница“ на ул. „Св.Св.Кирил и Методий“ в Хасково.

    По проекта е допустимо извършване на основен ремонт, реконструкция на цялата сграда, конструктивно укрепване, мерки за енергийна ефективност на учебните сгради, ремонт на покриви, подмяна на дограма, изграждане/подмяна на ВиК инсталации, инсталации за енергия, отопление, вентилация, охлаждане, ремонт на санитарни възли, изграждане/подмяна на инсталации за използване на алтернативни източници на енергия.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини