От х:

Днес в x:

Чакаме още пари към спестените 3 млн. за ремонт на училища и детски градини

Изображение 1 от 2

    Община Хасково е спестила от търговете по обществените поръчки за ремонт и модернизация на две училища и 8 сгради на 4 детски градини в града над 3 милиона лева. Бюджетът на проекта по “Региони в растеж” бе 20 112 716 лева, а към този момент са разплатени 16 431 184 лв. Това съобщи на заключителната пресконференция в общината ръководителката на проекта Надежда Иванова. По думите й остават за разплащане още 15 000 лева – за публичност и за одита, който започва днес и трябва да приключи до месец. Одиторите ще проверяват дали правилно са изразходвани средствата.

    “Община Хасково е сред отличниците по “Региони в растеж” - на второ място сме сред всички общини по реализация на проектите по тази Оперативна програма. По регламент средствата, неусвоени от други общини, ще се разпределят към тези, които са реализирали проектите”, обясни Иванова.

    По думите й в началото на 2019-а година ще стане ясно какви допълнителни пари ще получи Хасково. “Ще ги използваме за други обекти от социалната и образователната инфраструктура”, допълни тя.

    Това е най-мащабният проект, по който е работила общината досега. Изцяло ремонтирани и модернизирани са две училища - “Шандор Петьофи” и “Св. Иван Рилски”, както и 4-те детски градини с по две сгради - “Слънци”, “Щурче”, “Елхица” и “Весели очички”.

    “Проблемът сега е да ги опазим”, вметна заместник-кметът Велин Балкански, визирайки вандалските набези в двора на училище “Шандор Петьофи”. “Там осигурихме допълнителна охрана”, допълни го кметът Добри Беливанов, който също присъства на заключителната пресконференция.

    На брифинга дойде и директорката на училище “Шандор Петьофи” Антоанета Петрова, която заяви, че е доволна от ремонта на школото, а най-доволни са децата и родителите. Тя добави, че приемът в “Петьофи” върви нормално, имало само още няколко незаети места. По думите й родители на деца от други училища искали да ги запишат от следващата учебна година в нейното училище.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ее
      еееее
      11 -13
      12:05, 13 юни 2018
      Кмета - Иванов, Ви спечели проекта. Сегашната власт е нулаааааааааа.
      Жалко за Хасково. Батак = Беливанов = няма Хасково
      • Ех
        Ехеееее
        12 -10
        12:10, 13 юни 2018
        Дръжки спечели Иванов.. Тези проекти бяха с директни бенефициенти, попълваш формата и те одобряват..
    • 2
      Aj
      Ajax
      5 -4
      13:37, 13 юни 2018
      Тия чували ваште нямат ли пълнене?Това което вие крадете сега нашите деца ще плащат,безбожници алчни!
    • 3
      Пр
      принцесата от Монако
      14 -9
      14:00, 13 юни 2018
      Мале,мале,то хвалби,то чудо!Били сред отличниците!Що не си признаете,че ако на беше Евгени Консулов и другите от екипа,нищо нямаше да направите!Поне едно благодаря им кажете!Жалко,че сега други хора,които нямат никакви заслуги раздават усмивки и приемат поздравления!
      • Ог
        огледалото
        6 -2
        17:28, 13 юни 2018
        Гергана Б спрете да да пишешете , разпознаха ви вички , стига сте се писали че сте принцеса /ще ви се/!. Не ти подхожда нито на поста в работата нито на положението ти на избран от хората управник
      • Ян
        Янко Митев
        3 -4
        17:46, 13 юни 2018
        Може и Милена да е?
    • 4
      Бо
      Боляровец
      3 -1
      16:43, 13 юни 2018
      Беливанов забрави ли предизборно с оня ситния Делян какво обещахте на Боляровци.Вие ако сте забравили ние не сме и на другите избори ще ни хваните за хуя да гласуваме за вас.
    • 5
      Ма
      Мажат
      5 -1
      16:52, 13 юни 2018
      Ама и ПР на общината много се е унеска в "украсяването" на информацията. Защо не каже, че няма да има нова млечна кухня, а дори автомобили и оборудване купиха, за да си вземат комисионните. Тия тримата от запаса какво се хилят нагло, а пък си дърпат мислите парички-госпожата с шарена блузка, призракът от Монако и българи-мохамеданинът.... Осъзнайте се, хасковлии, излизат, говорят, усмихват се, а накрая нищо.... Пък колко много има зад тия "усмихнатите", които се крият от камери, за да не ги засекат как работят за личния интерес само....
      Нула сте.
      • Ог
        огледалото
        5 -3
        17:30, 13 юни 2018
        Венцислава З ти също не спря бе, как не ти омръзна и в общината работиш и пак пишеш плювни по форумите. Не знам пряк шеф имаш ли, не вижда ли, че цял ден цъкаш на телефона коментари?. От бързане буквите не уцелваш
    • 6
      За
      Запознаааттт
      4 -4
      19:52, 13 юни 2018
      Венцеславаа сприии да пишееш бе момиче, работии работи пиши проекти!!!!!Ноо ти знаеш единствено да плюееш и интриганстваш и злобеееш.... и прецаквааш кадърни хора !!!!
    • 7
      Не
      Незапознат
      5 -1
      23:38, 13 юни 2018
      Чета и не вярвам на прочетеното.Тези възхваляващи или плюещи се един на друг са заети до толкова със самоизтъкването и злобеенето че май въобще не осъзнават какво означава написаното за всички останали.Тези така наречени спестени пари всъщност са откраднати.Само че още не разпределени.Те са ''спестени'' благодарение на това че са избрани ''измислени''фирми изпълнители които са дали такава оферти че всяка уважаваща себе си друга подобна не би направила това защото най малко би уронила престижа им.Отделно тя пък наема буквално хора от улицата за подизпълнители.Те пък от своя страна влагат суровини и материали които са ''без пари''.''Спестените'' пари всъщност са спестени благодарение на влагането на съмнителни материали и не винаги съвестна работа за да могат още веднъж да се ''усвоят''.Като същевременно чрез медиите се направи и този пи-ар за който в момента прочетохме в статията.Както се казва с един куршум два заека.Макар че като чета последното изречение май и двата са се разбягали в различни страни заради оливането на ловеца в стремежа си после да раздува подвига си.Избирането на директорката точно на това училище да се фръцка за момента не е най подходящият ход.Трябваше поне още малко време да мине за да се уталожат някои работи във времето.С фасада не се замества туй що го няма.

    Още новини

    Последни новини