От х:

Днес в x:

3 °C

600 деца от ОУ “Св. Климент Охридски“ в Хасково вече играят на нов и безопасен двор

  Завърши ремонтът на дворното пространство на ОУ „Св. Климент Охридски“, към сграда на ул. „Граф Игнатиев“ №14, съобщиха от община Хасково.

  От понеделник 600 ученици играят в напълно преобразен училищен двор. Това се случи за по-малко от два месеца по проект на община Хасково. Старата, над 40-годишна асфалтова настилка на спортното игрище, беше фрезована, направен беше битумен разлив и положен нов плътен асфалтобетон с дебелина 5 см. Направени са и нови бордюри. В по-голямата част на игрището е изпълнена ударопоглъщаща каучукова настилка, върху която са разчертани игрища за футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон, скок на дължина и др. Спортното игрище е с площ 1 500 кв.м. Тук се провеждат часовете по физическо възпитание, а през междучасията децата си почиват в съвсем нова и чиста среда, обясни директорът на училището Гинка Райчева. Ремонтът на училищния двор е на стойност 110 871,70 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от община Хасково.

  Ремонтът на двора на ОУ “Св. Климент Охридски“ е част от програмата на община Хасково за инвестиции в образователната инфраструктура и подобряване на училищната среда. През тази година със средства от бюджета на община Хасково беше ремонтирана още спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров“, ремонтирана и реконструирана беше спортна площадка за баскетбол и волейбол в ОУ „Христо Смирненски“, ремонтирано и реконструирано беше дворното пространство на СУ „Васил Левски“. Общата стойност на тези четири обекта е близо 549 000 лв. без ДДС - средства от бюджета на община Хасково. Освен това през тази година е направен основен ремонт на прилежащи външни пространства към СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Той се изпълнява по програма „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика, и община Хасково. Стойността на строителните работи там е близо 200 000 лв. без ДДС.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ст
   Странно
   7 -5
   15:26, 27 окт 2020
   Когато се прави ремонт на двора къде са футболните врати ?
   Защо не са сложени ?
  • 2
   Ко
   Коко шанел
   4 -2
   16:04, 27 окт 2020
   Защото явно няма или ще се сложах, ама щолко хиляди е този двор
  • 3
   Ми
   Михаела
   2 -6
   19:03, 27 окт 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
   • Га
    Гаржу
    2 -1
    20:20, 27 окт 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   На
   Наблюдател
   10 -4
   19:55, 27 окт 2020
   Топ училище с топ директор ! Браво!
   • 36
    3662
    1 0
    09:19, 28 окт 2020
    По-леко с езика!!!
  • 5
   12
   123456
   8 -2
   19:56, 27 окт 2020
   Честито ! Страхотен двор !
  • 6
   П.
   П.К
   7 -5
   20:01, 27 окт 2020
   Успех на най-доброто училище в област Хасково!
   • 36
    3662
    1 -3
    09:18, 28 окт 2020
    Беше най-доброто!!!
  • 7
   Ро
   Родител
   1 -1
   09:25, 28 окт 2020
   Как точно си почиват на двора като не ги пускат да излизат от стаята!!!Пет минути междучасие само за да приберат едните, да извадят другите учебници и да отидат до тоалетна!!!А на голямото което е 15 минути затворени в стаята ядат това което са си купили преди да влязат в училище!!!Е от това по-голяма простотия няма вместо да са на въздух навън са затворници!!!

  Хороскоп за 01.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  01 дек 2020
  Последни новини