От х:

Днес в x:

Украинската армия е извършила удара в Макеевка

Украинската армия призна, че е извършила удара, при който бяха убити 63 руски военнослужещи в Макеевка, в Източна Украйна, предаде Франс прес.

"На 31 декември до 10 единици вражеско военно оборудване от разнороден тип бяха унищожени или повредени в Макеевка", се казва в съобщение във "Фейсбук" на генералния щаб на украинските въоръжени сили. В него се допълва, че броят на руските жертви в момента се оценява.

Според областния управител на руската Самарска област Дмитрий Азаров неуточнен брой жители на тази област има сред убитите при този удар, при който е било използвано предоставено от САЩ оръжие (шест ракети от системите Хаймарс, от които два са били свалени), предаде Асошиейтед прес.

Руски военни блогъри, чиято информация е до голяма степен надеждна по време на войната, казаха, че боеприпаси, складирани близо до поразения обект, са се взривили при атаката и са допринесли за големия брой жертви.

Данийл Безсонов, представител на назначената от Москва администрация на окупираната Донецка област, призова за наказание на висшите военни, разпоредили толкова голям брой войници да бъдат разположени в поразения обект, допълва Асошиейтед прес.

Същевременно продължава битката за Бахмут, предаде Франс прес. Военните, които участват в нея, са страшно изморени и във физически, и във психически смисъл и в тази война без край, някои накрая се възприемат като пушечно месо, като годни само, за да бъдат изпратени на гибел, казва за Франс прес Марк Купченко, млад украински военен свещеник, който всеки ден ходи на фронта там. Той допълва, че ротациите на военните са малко или никакви, че военнослужещите са постоянно в сражения, под огромен натиск, подложени понякога на заповеди, които те вече не разбират.

Двата воюващи лагера понасят тежки загуби в тази битка, отбелязва Франс прес.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини