От х:

Днес в x:

Разбиха най-голямата мрежа за контрабандни цигари в Европа, има арестувани българи

Правоохранителните органи на Испания са разкрили мрежа за производството и разпространението на контрабандни тютюневи изделия, съобщават испански електронни медии, като се позовават на съобщение на испанската Гражданска гвардия. Според сайтовете "Navarra.com" и "Deia.eus" това е била най-голямата мрежа за подобна дейност в Европа.

При разкриването на мрежата и разбиването на дейността й са арестувани 16 души. От тях трима са българи. Седем от задържаните са украинци. Останалите са испански поданици. Проведени са пет обиска в автономните провинции Навара и Страна на баските.

Операцията е стартирала, след като следователи са получили информация за дейности от подозрителен характер, които се извършват в няколко селскостопански и животновъдни ферми, разположени в различни райони на района на Памплона и Северния регион Аралар, Навара. Разследващите агенти поставили устройства за наблюдение над тези райони и проследили собствениците, както и част от работещите в земеделските и животновъдните ферми. Набелязаните лица провеждали срещи в ресторанти с различни шофьори на камиони. Впоследствие те били насочвани към складове, разположени в индустриални зони в Навара и Страната на баските, където товарели и разтоварвали палетизираните складирани продукти.

По време на операцията са иззети над 31 тона тютюн и 4,5 милиона пакета цигари. Мрежата, разбита от правоохранителните органи на Испания, е произвеждала около един милиона цигари.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини