От х:

Днес в x:

Сръбската полиция разби престъпна група за трафик на мигранти през България

При мащабна полицейска акция в Сърбия са задържани 9 членове на организирана престъпна група за трафик на нелегални мигранти през границата с България, съобщи сръбският "Телеграф".

По време на акцията на сръбското МВР и прокуратурата е установено, че срещу такса от 300 до 1000 евро на човек те са помагали на мигранти да преминат нелегално държавната граница с България, да се прехвърлят през Сърбия, с намерението да бъдат транспортирани до ЕС.

"Членове на работната група на Министерството на вътрешните работи, занимаваща се с проблемите на нелегалната миграция, в сътрудничество с полицейското управление на град Враня в Южна Сърбия, прокуратурата за организирана престъпност и Висшата прокуратура във Враня, на територията на Враня, Прешево и Сурдулица са задържани 9 членове на организирана престъпна група поради наличие на основания за подозрение, че са извършили престъплението "незаконно преминаване на държавната граница и трафик на хора", се казва в официално изявление.

По случая се издирва и 34-годишен годишен мъж.

С помощта на престъпната група нелегалните мигранти са преминавали незаконно държавната граница между Република Сърбия и Република България с транспорт до Прешево, а след това до Белград, Суботица и Сомбор, с намерение за по-нататъшен транспорт до страни от Европейския съюз. Подозира се, че по този начин членовете на организираната престъпна група от август до октомври 2022 г. са улеснили незаконното преминаване на държавната граница и транспортирането на 90 нелегални мигранти, като така получените пари са разделили помежду си.

По време на обиски на апартаментите и други помещения, използвани от заподозрените, са иззети 5 превозни средства, 13 мобилни телефона, няколко SIM карти, както и 23 010 евро, 82 300 динара, 30 куни и 220 денара.

Заподозрените са задържани за срок до 48 часа и ще бъдат предадени на прокуратурата.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини