От х:

Днес в x:

Спецакция срещу финансовите мозъци на нелегалната миграция

Полиция и прокуратура провеждат специализирана полицейска операция срещу нелегалната миграция в цялата страна, съобщава NOVA.

Днешната операция на униформени и прокурори е насочена срещу хората, които на практика извършват финансовите сделки на каналджиите. Нелегалните мигранти плащат изключително големи суми, за да стигнат до Западна Европа, незаконно през България, а именно чрез т.нар. хавалари каналджиите успяват да получат тези средства.

По линия на финансовите престъпления при акцията са проверени 18 обекта предимно в София и Харманли. В проверките участват ГДБОП, ГДНП, СДВР, НАП, БАБХ, РЗИ.

Част от обектите са запечатани, на други са съставени актове за административни нарушения от различни институции.

"Гранична полиция" е задържала 9 души за нелегален трафик на мигранти при специализираната операция днес, съобщи БНТ.

Става дума за 9 отделни случая за нелегален трафик. Образувани са 9 досъдебни производства. Масовата акция на МВР и прокуратурата се провежда в цялата страна по две линии - срещу самите каналджии и срещу т.нар хавалари, които се занимават с финансовите трансакции на каналджиите.

При операцията СДВР е задържала и румънец за трафик на мигранти. Той вече е с мярка за задържане 72 часа.

Мащабната акция идва месец след встъпването в длъжност на кабинета. Вътрешният министър Калин Стоянов обяви противодействието на нелегалната миграция за приоритет.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини