От х:

Днес в x:

Школата по етнография с награди от национален конкурс

Четири от възпитаничките на Школата по етнография към Младежкия център спечелиха награди в националния ученически конкурс "Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили". Милена Митрева бе отличена за реферата "Три етноса, три свята - едно цяло, една България". Седмокласничката получи специалната награда на Националния етнографски музей, както и трето място в крайното класиране. Доброто представяне й донесе месечна стипендия от 120 лева, която ще получава в продължение на една календарна година.

В конкурса бе отличена и Петя Чоева за презентацията "Джон Атанасов - човекът, изобретил компютъра". Специален приз бе връчен на Антония Цонева за реферата "Иван Асен II и победата при Клокотница". С отличие си тръгна и Велека Георгиева за туристическия тур "Разходка из Родопите".

Министерство на образованието, младежта и спорта присъди специална награда и на ръководителката на школата по етнография Нели Арнаудова. Призът се връчва на консултанти на ученици, класирани на призови места.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини