От х:

Днес в x:

Украинци отрязаха главата на Сарафимов

Здравко Сарафимов със сребърния медал на Тяга

Украински рефери ощетиха по най-брутален начин хасковлията Здравко Сарафимов на световното първенство по силов трибой в Ню Делхи, Индия. В надпреварата на „Мъртва Тяга“ нашият започна с 330 кг а после вдигна 345. Успехът извеждаше Сарафимов на първо място в движението и го нареждаше в тройката на трибоя. Но главният рефер от Украйна даде фаул заради незавършено движение. Обяснението е просто - двама украинци и поляк разпределяха медалите в категория до 90 кг, за бедния българин нямаше място на подиума. След секирата Сарафимов рискува всичко в опит на 347 кг за директен медал и титла в движението, но не успя за мъничко.

Състезателят на хасковския клуб "Бяла мечка" приличаше на беден роднина в сравнение с колегите си от други отбори. Българският „национален“ тим се състоеше от двама състезатели и един помощник. За сравнение-украинците бяха 25, като 5 от тях бяха масажисти.

Въпреки, че Сарафимов е национален шампион и рекордьор в силовия трибой, той не получи и стотинка от федерацията. Целият разход по престоя от 3 до 8 ноември - 6 хиляди лева, бяха платени от хасковския клуб „Бяла Мечка“, заяви председателят му Николай Атанасов.

Георги Христов

Треньорът Живко Архондев/вляво/ и председателя на клуба Николай Атанасов/вдясно от Сарафимов/ се оплакаха от лип сата на помощ от федерацията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини