От х:

Днес в x:

Две тежки катастрофи с петима пострадали за час край Тракиец и Димитровград

    Две тежки катастрофи станаха почти по едно и също време в ранния следобед на територията на Хасковска и Димитровградска общини.

    Около 13 часа на пътя между села Конуш и Тракиец с автомобила си „Рено“ след няколко лупинга в канавката се заби млада жена с двама спътници в колата. Шофьорката на 22 години и момиче и момче на по 18 години са пътували към селото при роднини. Тримата са пострадали и са откарани към болницата в Хасково за прегледи, изяснява се състоянието им. Първоначалният преглед на спешните медици показва травми по главите и на тримата. Предстоят още прегледи за установяването на състоянието им. По непотвърдена информация в колата е пътувало и 2-годишно дете, което не е пострадало, но също е било отведено в болницата от познати впоследствие.

    На мястото на инцидента беше приятел на мъжа на пострадалата. Той разказа, че преди няколко дни жената се оплаквала, че нещо с колата й не е наред. Трябвало да закарат автомобила на майстор, но белята станал днес по обед, разказа близкият. Според това, което успял да разбере като причина за катастрофата, той обясни, че вероятно става въпрос за неизправност във волана.

    По същото време, но в противоположна посока на тази катастрофа, стана още един тежък сблъсък. На входа на Димитровград по пътя от Стара Загора се сблъскаха челно камион „Мерцедес“ с кърджалийска регистрация и хасковско „Субаро“. Камионът се е движил към Димитровград, навлязъл е в срещуположното платно и се е забил в идващия насреща лек автомобил. Причините за този сблъсък се изясняват. Няма следи от спирачен път, затова се предполага, че най-вероятно се касае за ненадейно влошаване на здравословното състояние на шофьора на камиона. Пострадалите са откарани също в Хасковската болница. По първоначални данни единият от пострадалите-мъж на 48 години е в тежко състояние, с политравма, а другият-на 40 години с контузия на гръдния кош и ръката. При тях също продължават прегледите.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      26 -3
      16:39, 13 окт 2022
      Имам чувството, че само пияни, дрогирани и без книжки управляват мпс-та по улиците!
    • 2
      Лу
      Лудия Макс
      23 0
      17:26, 13 окт 2022
      На широк път да минеш в най вляво докато си четеш смартфона и да се праснеш в нищо не подозирща кола си е чок будалък! Това теле направо се е помислило за тираджия . 🙉
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини