От х:

Днес в x:

Турският полковник, обвинен за убийство, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за временно задържане за срок от 40 дни на полковника от запаса Мустафа Левент Гьокташ, издадена от Хасковския окръжен съд на 5-ти септември. Магистратите от Хасково задържаха турския гражданин въз основа на заповед за международно му издирване и арест, издадена от Четвърти криминален съд в Анкара.

Турският полковник е издирван с червена бюлетина от Интерпол. Той е обвинен, че на 18-ти декември през 2002 година в Чанкая, е застрелял предумишлено известен турски писател и университетски преподавател.

За престъплението, в което полк. Гьокташ е обвиняем, се предвижда наказание доживотен затвор според турското законодателство.

Той е преминал в България през август, пресичайки незаконно „зелена граница“, за което срещу него е започнало досъдебно производство и му е определена мярка за неотклонение парична гаранция от 300 лева. Полковникът е подал документи до българските власти за предоставяне на убежище по политически причини, както и за статут на бежанец. На 1 септември, тази година, обаче е задържан в Свиленград при рутинна проверка от полицейски патрул, докато шофирал автомобил, тъй като при проверката се оказало, че предишният ден е обявен за издирване с червена бюлетина.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини