От х:

Днес в x:

С линейка откараха от съда задържания за убийство турски полковник заради сърдечна криза

    Турският полковник Мустафа Левент Гьокташ, издирван в южната ни съседка за убийство на писател и задържан в България, поиска да излезе от ареста. По този повод бе насрочено заседание в Окръжен съд – Хасково днес.

    Двамата му адвокати Антон Попов и Иван Иванов поискаха да бъде изменена в по-лека мярката за неотклонение на клиента им – от „задържане под стража“ в „домашен арест“, която да изтърпи в квартира в Хасково. Причина за това е влошаване на здравословното състояние на турския гражданин. Пред съда, 63-годишният мъж чрез преводач заяви, че от 9 ноември насам три пъти му прилошало, получил сърдечни кризи. В единия случай бил откаран с линейка в Спешното отделение в Хасково, а в другите два случая медицински екип го посещавал в ареста.

    Предвид влошеното му здравословно състояние, днес адвокатът му Антон Попов поиска назначаване на съдебно-медицинска експертиза. Искането бе подкрепено и от прокурора по делото Николай Трендафилов. То бе уважено от 3-членния съдебен състав с председател Милена Петева. Магистратът възложи на директора на МБАЛ-Хасково да определени лекар кардиолог, който да прецени какво точно е заболяването на арестувания, какво лечение е необходимо и дали здравословното му състояние е съвместимо с престоя му в ареста. Така делото бе отложено и насрочено за 21 ноември.

    По време на заседанието Гьокташ се почувства зле, беше пребледнял и след приключване на делото бе извикан медицински екип. Мъжът бе отведен с линейка в хасковската болница заради сърдечна криза.

    63-годишният мъж се издирва от властите в южната ни съседка, откъдето са поискали задържане и екстрадицията му във връзка с наказателно преследване за умишлено убийство, извършено на 18.12.2002 г. в град Чанкая, област Анкара. По турския наказателен кодекс за престъплението е предвидено наказание доживотен затвор.

    В Окръжен съд – Хасково е насрочено и дело за екстрадиция на Гьокташ, което ще бъде разгледано на 25 ноември 2022 г.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини