От х:

Днес в x:

Съдът отхвърли иска на кмета Иванов срещу Стаматов за „тъмната сила“

Иван Стаматов

Хасковският съд отхвърли иска на кмета Георги Иванов срещу бившия депутат Иван Стаматов. Решението на магистратите бе оповестено днес, месец след разглеждането на казуса. Градоначалникът подаде иск срещу Стаматов по повод негово интервю в „Хасковска Марица“ със заглавие „Георги Иванов е тъмна сила“. Кметът поиска 10 000 лева като компенсация за страданията си след публикацията.

Адвокатът на Стаматов – Добри Рангелов, обаче пледира в залата, че в текста на интервюто депутатът никъде не е използвал израза „тъмна сила“ и предположи, че това са журналистически интерпретации.

В интервю за Haskovo.net преди няколко дни (15.10.2009) пък Стаматов изрази учудване, че кметът го съди за глупости като „тъмна сила“. Бившият депутат припомни, че във въпросното интервю, за което му искат 10 бона, твърди, че Георги Иванов е нанесъл щети на община Хасково за над 100 милиона лева. Да ме съди за това, а не за думи, отсече Стаматов.

Кметът Георги Иванов пък днес каза, че след решението на съда му остава да съди вестника, публикувал интервюто. Но не бил решил дали да го направи.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини