От х:

Днес в x:

Млади футболисти от 8 отбора се включиха в Международен турнир в Хасково

    Млади футболисти от 8 отбора от България и чужбина се включиха в Международен детски турнир „Enery Element Cup“ в Хасково. Спортното събитие е за деца, родени през 2013 г. Надпреварата започна днес и ще продължи до неделя. Състезанието е по повод Деня на Хасково и част от празничната програма на общината. Провежда се със съдействието на австрийска компания.

    Първи на стадион „Хасково“ излязоха състезателите на ОФК „Хасково“ с треньор Емил Ангелов и Академия „Хаджи“ от Румъния с треньор Катале Чардулеску, а на другия терен ФК „Бригада“ (Димитровград) с треньор Деян Димов и „Рабона“ (Белград, Сърбия) треньор Никола Гърбич.

    В турнира участват още „Ботев“ (Пловдив) с треньор Александър Грънчарски, „Локомотив“ (Пловдив) с треньор Филип Костадинов, „Левски“ (София) с треньор Християн Христов и „Болярчета“ (Велико Търново) с треньор Николай Колев.

    За всяко дете имаше тениска. За победителите бяха осигурени купи и медали.

    Приветствия към участниците отправиха кметът на община Хасково Станислав Дечев и Никола Газдов от австрийската компания. Те пожелаха успех на отборите и си пожелаха турнирът да стане традиционен.

    „Идеята за този футболен празник възникна в средата на лятото и се радвам, че за това кратко време с г-н Газдов успяхме да направим организацията, така че днес да сме заедно на терена. Амбицията ни е да направим турнира традиционен и всяка година в Хасково да посрещаме бъдещите футболни звезди не само на България, но и на Европа. Надявам се жителите на Хасково и гостите на града да се радваме на красив футбол, честна игра и нека най-добрият победи“, каза градоначалникът.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини