От х:

Днес в x:

Димитър Хадживълчев от „Продължаваме промяната“ ще председателства РИК-Хасково

    Предложеният от „Продължаваме промяната“ при консултациите при областния управител миналата седмица Димитър Хадживълчев. ще ръководи 13-членния състав на Районната избирателна комисия в Хасково за провеждането на изборите за народни представители през октомври. Комисията беше служебно назначена от ЦИК, след като прeдставителите на партиите и коалициите не се споразумяха за разпределението на местата.

    На 50-годишния юрист, който е част от Софийската адвокатска колегия, като заместник-председатели на РИК в 29 многомандатен район -Хасково за организацията и провеждането на вота на 2 октомври ще помагат Венелин Челебиев от ГЕРБ, който вече е бил председателстващ комисията, и Десислава Филипова-Рангелова, предложена от „Има такъв народ“, която също натрупа опит при предходните избори. Секретар на РИК-Хасково е Петя Бостанджиева-Китин, предложена от „Демократична България“. И тримата също са юристи.

    Боряна Делчева, Ангел Ангелов, Соня Чанкова, Гергана Бояджиева, Добромир Якимов, Лейла Елмаз, Биргюл Мустафа, Люба Спасова и Петър Димитров са останалите членове на комисията.

    Местата са разпределени -4 за „Продължаваме промяната“, 3 за ГЕРБ, за ДПС – 2, а по 1 за БСП, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

    Комисията трябва да започне същинската си работа на 13 август.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини