От х:

Днес в x:

От „Продължаваме промяната“ си писаха „добър“ за представянето на изборите в Хасково

Все още не е ясно депутат от кой район ще е Асен Василев-от 23 МИР-София или 29 МИР-Хасково. Това стана ясно при краткия брифинг, който дадоха от екипа на „Продължаваме промяната“ в Хасково с коментар за резултатите от вота на 2-ри октомври.

Като добро определи представянето в региона бившият министър на културата в Кабинета на Кирил Петков и трети в кандидат-депутатската листа на формация Атанас Атанасов, визирайки двата мандата, които ПП взима в Хасково. Атанасов отбеляза, че в региона отчитат повишение на гласовете си по селата в сравнение с изборите през ноември 2021 година, когато „Продължаваме промяната“ бяха първа политическа сила в Хасково.

„На фона на всички предизвикателства, с които се сблъскахме и които се натрупаха по време на управлението, фактът, че запазваме двата си мандата, мисля, че е успех“, каза Атанас Атанасов.

Сериозното понижения резултата от предходните парламентарни избори Атанасов отдава на ниската избирателна активност-факт, който по думите му, е повлиял на представянето на всички партии.

„Предстои да направим анализ на национално ниво, за да се види откъде губим гласоподаватели“, посочи той.

За коалиция между ПП с ГЕРБ и ДПС категорично не може да се говори, подчерта той.“Ще бъдем конструктивна опозиция и ще използваме всички механизми на парламентаризма, за да осуетяваме схемите и течовете на пари.“

В същото време посочи, че бъдещият Кабинет, ако такъв бъде създаден, ще може да разчита на „Продължаваме промяната“ за подкрепа на всички смислени проекти и инициативи, които предложи. “Пожелаваме успех на ГЕРБ в съставянето на правителство, защото от това ще спечелят всички български граждани. Имаме нужда от стабилност тази зима, тя няма да е лека.“, посочи Атанасов и изрази съжаление, че заложените мерки за справяне със ситуацията от Кабинета на Кирил Петков, не са намерили продължение и развитие в политиките на служебното правителство на Гълъб Донев.

За момента от Хасково в 48 Народно събрание влизат като депутати съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев и бизнесменът от Хасково Веселин Недев. Ако Василев обаче реши да стане депутат от София, за което има време до неделя, то позицията ще бъде заета от третия в листата- Атанас Атанасов.

„За нас това никога не е бил движещ фактор. Както се вижда от резултатите при преференциите, при нас не се получава този ефект вторият или четвъртият да се бори за себе си, а не за партията, което е и наша сила“, коментира Атанас Атанасов.

Едно от новите попълнения в Парламента ще е Веселин Недев. С кандидатирането си за депутат с листата на „Продължаваме промяната“ той направи своя прощъпулник в политиката. Бизнесменът благодари на всички, които са излезли да гласуват на 2-ри октомври, независимо за коя партия. И посочи, че ще работи в НС така, че да защити даденото му доверие от хората, пуснали бюлетина за него.

https://fb.watch/fWHavpMW4d/
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    По
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
    18 -24
    18:20, 3 окт 2022
  • 2
    Ви
    Висящи топки
    10 -1
    12:57, 4 окт 2022
    Народа ви писа слаб лошото е че с оценка три ще ни управляват другите идиоти.Затова ходенето на гъби на риба на майната си чесането на топки на дивана или мандръсването по време на избори води до тотален упадък на държавата
  • 3
    12
    123
    5 -1
    23:26, 4 окт 2022
    Честито на Веско, единствения свестен сред тея на снимката.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини