От х:

Днес в x:

От 1 септември се кандидатства за социално жилище в Хасково

Община Хасково обявява прием на документи от 1-ви септември за 48-те места в социалните жилища - общинска собственост, които са предвидени за настаняване на определена целева група. В нея са включени уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение на територията на общината.

Блоковете, в които ще бъдат настанени класираните наематели са три, всеки с по 16 жилища.

За място могат да кандидатстват Бездомни хора или живеещи в много лоши битови условия, които нямат собствено жилище и не притежават движима или недвижима собственост или идеални части от нея, която може да бъде източник на доходи. Не трябва и да са ключили договор за безвъзмездно ползване на имот, не са настанени в специализирана институция на държавна или общинска издръжка, и в същото време отговарят на следните критерии:

·  Живеят на улицата или на публични места, без осигурен подслон;

·  Нямат обичайно място за пребиваване, които използват за нощуване приюти или други услуги за временно настаняване;

·  Обитават жилище, което не отговаря на законоустановените стандарти за жилищно строителство и проектиране;

·  Обитават жилище, което не е електрифицирано, няма достъп до питейна вода, канализация и др.;

·  Обитават пренаселено жилище, при което на един член от семейството се пада по-малко от:

- за едночленно семейство -1 стая;

- за двучленно и тричленно семейство -2 стаи;

- за четиричленно семейство -3 стаи;

- за петчленно и по-голямо семейство - по 1 помещение на член на семейството.

Друга от групите, допустима да кандидатства са родители с деца, в това число влизат и непълнолетните родители, многодетни семейства, или такива, в които има деца с влошено здраве или с увреждания.

Потенциални наематели са и хора в риск от бедност и социално изключване - лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната, определен с акт на Министерския съвет, за същия период от време. Семейството включва съпрузите, ненавършили пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до придобиване на средно общо или професионално образование, но не по-късно от навършване на 26-годишна възраст /родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак/.

Настоящия подбор на потребители е във връзка с изпълнението на проект „Успяваме заедно“ по процедура за социално-икономическа интеграция на уязвими групи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини