От х:

Днес в x:

Напрежение в секции, председатели отказват да предават протоколи

10 сигнала за нарушения в изборния ден в Хасковска област бяха постъпили до 17:30 часа днес в Районната избирателна комисия, съобщи заместник-председателят Десилава Филипова-Рангелова. Тя уточни, че те касаят основно общините Хасково и Димитровград.

Сред тях е за напрежение между членове на секционни избирателни комисии, в които членове се жалвали, че хора от ръководството отказват да присъстват на предаването на протоколите в РИК-Хасково, което ще започне тази вечер след приключване на изборния ден в 20:00 часа. В тази връзка членове са се жалвали, че те трябва да заместят председателите.

Имало сигнали за това, че представители на СИК са влезли в пререкания с гласоподаватели. В тези случаи е предупреден охранителя да вземе отношение, защото в случая се касае за хулиганство. 

Бил е подаден и сигнал за квартал „Марино” в Димитровград за това, че кметски наместник брои и отразява вота на гласувалите, тъй като нейния кабинет бил до входа на секцията. В тази връзка е изпратен екип от полицията, но наместничката не е открита на място да даде сведения. Предстои МВР да установи дали има нарушение.

Има сигнали за неправомерно гласуване с придружители, но нарушения няма.

Две от 10-те жалби все още не бяха разгледани. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    И
    И
    8 0
    19:36, 2 окт 2022
    Нагласяйте по бързо резултата ,ха ха .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини