От х:

Днес в x:

Първите две партии в Хасково с по два мандата, останалите се разпределят между 4 формации

След окончателното обявяване на резултатите за 8-мандатния МИР-Хасково от ЦИК, най-вероятно ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ ще имат в 48 Народно събрание по двама депутати.

За ГЕРБ-СДС, които са с най-висок резултат в региона това ще са Делян Добрев и Георги Станков. За „Продължаваме промяната“ от Хасково влизат бившият министър на финансите и вицепремиер в Кабинета на Кирил Петков- Асен Василев и бизнесменът от Хасково Васелин Недев. Съпредседателят на ПП Василев обаче е водач на листа и в един от районите в София-23-и, където формацията е с най-висок резултат -28,63 %, така че е твърде възможно той да избере да влезе от там и да освободи позиция от Хасково за третия в листата -министърът на културата в Кабинета Петков- Атанас Атанасов.

Представител на ДПС от Хасково и в новото народно събрание ще е лидерът на младежката организация на движението Сезгин Мехмед.

Георги Георгиев от „Възраждане“ също има място в парламента. Той е водач на листата и в Кърджали, но още при старта на предизборната кампания обяви, че ако влезе в парламента, ще избере да е народен представител с мандат от Хасково.

Сметките показват, че по един мандат в Хасково взимат и „БСП за България“, като представител от региона ще е адвокат Смиляна Нитова, както и „Български възход“, чийто представител ще е геодезистът Тихомир Георгиев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини