От х:

Днес в x:

Безплатно пътуване с електробусите по линиите 4 и 1 на 1 август

    От понеделник,1 август, пет електробуса ще се движат по линиите 1 и 4 на градския транспорт в Хасково. В първия ден от пускането им хората ще пътуват по тези линии безплатно. Това обяви при закриване на проекта и реалното въвеждане в експлоатация от „Тролейбусен транспорт“ на новите еко возила кметът на Хасково Станислав Дечев.

    Кметът припомни, че работата по проекта за закупуването на електробусите е започнала по времето на предшественика му Добри Беливанов и е завършила в неговия мандат. Той благодари на екипа, който го е осъществил.

    „Това беше един на пръв поглед лесен проект, който обаче с времето се превърна в един от най-сложните, които изпълняваме“, подчерта Дечев.

    Проектът бе изпълнен на две части. Новите електробуси, зарядните станции за тях и монтажът им са за 5 994 000 лева. Пет милиона лева са безвъзмездната финансова помощ по Оперативната програма „Околна среда“, останалата сума, която представлява ДДС-то, е собствен принос в разработката от местната хазна.

    За безаварийната експлоатация на електробусите водосвет отслужи в депото на „Тролейбусен транспорт“ отец Никола.

    И двете линии, по които ще се движат електробусите са удължени като разстояние и са с повече спирки по тях от досега, посочи управителят на „Тролейбесен Транспорт“ Албен Манджуков.

    Линия 1 е от ЗММ до края на квартал „Болярово“ и обратно, а линия 4 е от бившия ДАП, по булевард „Илинден“, където от двете страни на булеварда има по четири спирки, по бул.„Васил Левски“ и булевардите „България“ и „Раковски“ и ще стига до бившия „Тих труд“.

    Той подчерта, че билетът за електробусите ще е с 30 стотинки по-евтин от цената на талона на частната фирма, която до този момент изпълняваше обществени превоз по двете линии, и ще струва 1 лев.

    Преди да бъдат пуснати в реален оборот по улиците на Хасково с пътници, електрическите автобуси са тествани и обстойно огледани от представител на китайската фирма, от която бяха закупени, който е пристигнал в Хасково специално за настройката на системите им.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      И
      И
      12 -10
      21:48, 29 юли 2022
      Аз да коментирам,какво означава разширяване на синята зона ,на всяка улица стана да плащаш за да паркираш, не се правят паркинги ,а се усложнява движението ,тоест кмета ,завзема всички улици .
      • Й
        Й
        13 -11
        23:00, 29 юли 2022
        Ти преди да коментираш да беше чел. Не взимат нови улици взимат от частния паркинг местата и ги правят синя зона. За тебе ни що не се променя, Ти ще си останеш все толкова прост.
    • 2
      И
      И
      11 -6
      23:51, 29 юли 2022
      Аз нямам кола бе дебил ,все ми е тая за вас .
      • Съ
        Съвет
        3 0
        13:30, 31 юли 2022
        Махай крачоли тогава.
    • 3
      Въ
      Въпрос
      3 0
      14:27, 30 юли 2022
      А на 1 август ще се движат ли въобще тролейбуси?
    • 4
      И
      И
      4 0
      16:38, 30 юли 2022
      Някой коментират ,неща който изобщо не са в статията ....
    • 5
      И
      И
      3 0
      16:40, 30 юли 2022
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 6
      И
      И
      1 0
      22:12, 31 юли 2022
      За 3 год.нищо и сега преди изборите голяма работа свършил ,най снимания кмет в историята на Хасково.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини