От х:

Днес в x:

Димитровград, Свиленград, Хасково и Харманли с възможност за нови екологични транспортни средства

Над 100 млн.лв. за екологични транспортни средства за градските линии ще могат да бъдат разпределени за 40 общини у нас с жители над 15 хил.души. Сумата ще бъде инвестирана през Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез Националния план за възстановяване и устойчивост.

Финансирането се поделя по равно в шестте региона за планиране в страната, като за всеки са предвидени по малко над 16,6 млн. лв. Това стана ясно на информационна онлайн среща, на която експерти от МРРБ представиха условията за кандидатстване и за изпълнение по процедурата. В нея се включиха близо 60 представители на общини, неправителствения сектор, бизнеса и различни институции.

Проектни предложения могат да подават всички 40 градски общини от 6-те региона за планиране

От Хасковска област да кандидатстват за финансиране имат възможност общините Димитровград, Свиленград, Хасково и Харманли.

Минималният размер на безвъзмездните средства по всяко отделно предложение за изпълнение на инвестиция следва да е 2 млн. лв. с ДДС, а максималният не може да надхвърля 8,3 млн. лв. с ДДС. Кандидатът следва да осигури собствен принос в размер на 10%. Задължително е кандидатстването в партньорство между минимум две общини и минимум един оператор на обществен транспорт, включително междуселищен, действащ на територията на една от общините-кандидати. Общините, попадащи в дефиницията за селски район, са допустими като партньори по проектите.

Местните администрации могат да кандидатстват за купуване на нулево или нискоемисионни превозни средства, както и за изграждането на зарядни станции за тях.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини