От х:

Днес в x:

Пускат електробусите по бул.“Илинден“ след одобрение на маршрута от Транспортна комисия

Новите електробуси в удължението на линиите за обществен транспорт 1 и 4 ще бъдат пуснати, след като маршрутите минат за становище през Постоянната комисия по ТСУ и транспорт към Общинския съвет. Искането за разглеждането на удълженията към магазин „Практис“, до фирма „Нолев“ в кв. „Болярово“ и по бул. „Илинден“ вече са депозирани от „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, който с решение на Общинския съвет е експлоататор на тези две линии от първи август. Управителят на дружеството Албен Мнджуков обясни, че са готови с табелите за спирките и в момента, в който мине процедурата по одобрение, ще пуснат електробуси по удължението на линиите. Към ОП "Екопрогрес" е изпратено и писмо за направата на "джоб", където да бъде позиционирана спирката до "Практис".

 Няма проблеми вече с графиците на движение по сега действащото трасе, каквито сигнали пътниците подаваха в първите дни от пускането на новите превозни средства за градски транспорт.

Петте електробуса, които Община Хасково закупиш от Китай по проект за близо 6 млн.лв., са снабдени с рампи за качване на детски колички и хора с увреждания. Те се управляват от шофьора. Във всеки електробус в екип с него работи и контрольор, който следи за наличието на пътници, които имат нужда от свалянето на рампата, посочи Маджуков.

Междувременно стана ясно, че е уреден и въпросът с предплатените карти през юли за август на клиентите на частната превозваческа фирма „Златно руно“, която до 1-ви август покриваше линиите 1 и 4. За това предварително плащане имаше сигнали от граждани. Управителката на фирмата Боряна Тенчева обясни за Haskovo.net, че хората, които са донесли картите в офиса, са получили парите си обратно. Срокът за това вече е приключил.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Лу
    Лудият Макс
    8 -27
    13:54, 15 авг 2022
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Jh
      JHB
      30 -4
      14:44, 15 авг 2022
      Но не гори скъп дизел, нито опушва шофиращите след него...
  • 2
    Не
    Непукиста
    4 0
    09:05, 16 авг 2022
    Трябва едната линия трябва да има спирки пред ЗОРА,ПРАКТИС,ТЕХНОПОЛИС,ТЕХНОМАРКЕТ.
    Не трябва да се пресичат плътната единия автобус трябва да обръща на тези спирки.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини