От х:

Днес в x:

Пет електробуса в движение от понеделник в Хасково, реши Общинския съвет

Изображение 1 от 3

    Петте нови електробуса, с които Хасково вече разполага ще бъдат под шапката на „Тролейбусен транспорт“. Темата, която беше обект на обсъждане през последните два дни, беше окончателно затворена на днешното заседание на Общинския съвет.

    Общинският съветник от групата на БСП в Хасково Виктор Годжов вече представи на общественото внимание съмненията си за законността и проблемите, които могат да последват за общината, ако електробусите бъдат възложени за експлоатация чрез директен договор на „Тролейбусен транспорт“. Това е предложението за гласуване, което направи в докладната си за днешното заседание кметът Станислав Дечев.

    Електорбусите ще обслужват линиите 1 и 4, който до този момент бяха обслужвани от фирма „Златно руно“, в която управител е жена, с която Виктор Годжов е в съжителство.

    Общинският съветник отново излезе на трибуната, за да обясни пред колегите си от общинския съвет, че защитава обществен, а не личен интерес. А за това отнесе солидни критики от останалите общински съветници. В крайна сметка докладната на кмета мина и 34 гласа подкрепа от Общинския съвет, без гласували „въздражал се“, с 1 глас против и без участие във вота от страна на Виктор Годжов и Маргарита Маркова, също от групата на БСП. 

    Така от 1-ви август линиите 1 и 4 в Хасково ще бъдат обслужвани от екологичен транспорт. Поевтинява и билетът и става 1 лев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      00
      007
      2 -10
      11:43, 29 юли 2022
      Какви тролеи сънувате бе уважаеми "журналисти" Виж коментара
    • 2
      Тр
      Тролейбуси
      3 0
      16:05, 29 юли 2022
      Дано да има полза. На няколко пъти чакам тролей и все не идва!
      • Ни
        Ники
        3 0
        16:19, 29 юли 2022
        Като не идва, има таксита на цената на тролея.
    • 3
      И
      И
      6 -1
      21:51, 29 юли 2022
      И Ко разширявали синята зона ,тоест по тротоарите коли по улиците паркинг ,не някъде другаде ,и после задръствания и колите да летят ли по тесните улици ...а кмете ....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини