От х:

Днес в x:

„Паякът“ поскъпва, Синята зона в Хасково с повече места

С решение на Общинския съвет на Хасково от днес места от паркинги, които се стопанисваха от частни фирми, влизат в Синята зона под шапката на „Тролейбусен транспорт“. Договорите на частниците изтичат до 3-ти септември. 296 места за паркиране вече ще са част от Синята зона по предложение на кмета Станислав Дечев. Един от аргументите е, че с приходите от тях тролейбусното дружество ще може да се развива и подобрява услугите. Друг от аргументите е да се въведе по-добър ред за паркиране, тъй като много от живущите в зоните,в които попадат и паркоместата, са заявили желание да си закупят съответните абонаменти, за да могат да паркират в близо до дома си или работното си място.

За разчертаване на паркоместа вложението е 60 000 лв., които ще бъдат за сметка на Тролейбусен транспорт.

Съветниците приеха и предложение в новите разчертания на Синята зоната има повече места за паркиране за хора с увреждания.

В тази тема на обсъждане мина и предложение от съветниците на БСП Камен Тодоров и Богдан Кирилов за обособяването на места в Синята зона за майки с малки деца и пенсионери, което беше аргументирано като социална придобивка. Доводите им обаче не бяха приети. Беше отхвърлено и предложението им за запазване цените при принудително репатриране на автомобил нарушител.

Вместо това съветниците приеха предложението от кметската докладна, с което освобождаване на автомобил вдигнат с „паяк“ вече ще е по-скъпо с 15 лева и става 50 лева. Ако собственикът се появи на място при започнало репатриране и пожелае колата му да бъде освободена, ще трябва да плати 25 лв., което е увеличение с 8 лева. Демонтажът на скобата остава 25 лв.

Разширението на Синята зона в Хасково обхваща местата на: ул. „Цар Освободител” до Малкия бизнесцентър, между ул. „Васил Друмев” и ул. „Преслав”, местата за паркиране до сградата на Областна администрация и Социалната служба, по бул. „Г. С. Раковски” пред НАП. В Синята зона минават и местата за паркиране по бул. „България”: срещу промишления пазар, пред комплекс „21 век”, след Изчислителен център.

В Синята зона ще са вече и позициите зад ресторант „Република”по ул. „Васил Друмев”, срещу градинката на Бизнесцентъра пред Младежки център, в кв. „Орфей” , ул. „Ком” и пл. „Свобода”.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    44
    4444
    36 -1
    12:37, 29 юли 2022
    В кв.Орфей ще има синя зона?
    А в Болярово пред психиятрията - кога?
    • Я.
      Я.К.
      15 -1
      14:01, 29 юли 2022
      Скоро
    • Ам
      ами
      11 -1
      20:41, 29 юли 2022
      Аз не горя от желание да си платя парко место ,както казал кмета...,но дефакто си ме изнудват за още един данък към общината,а и не само мен ами и всички живущи на улици със синя зона.Това законно ли е???
  • 2
    66
    666666
    4 -14
    19:53, 29 юли 2022
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    И
    И
    12 -2
    21:57, 29 юли 2022
    Направете паркинг ,а не всяка улица синя зона ,е по тъпо решение на кмета няма , задръствания навсякъде и как като е тясно ,от синята зона , незаконие .
    • 44
      4444
      6 0
      11:12, 30 юли 2022
      Как ще правят паркинг?
      Това изисква инвестиции, пък и взема площ за строеж на нови кооперации от "наши" хора.
      Не е ли по-добре направо да "цицат" пари от това, което е построено преди 1989г.?
      Ако направят паркинг, колко месеца ще му трябват, за да стане асфалта му на "коловози"? Според мен - още първото лято.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини