От х:

Днес в x:

Гражданите на Кърджали: Синята зона да се върне в първоначалните си граници!

Изображение 1 от 4

      Гражданите на Кърджали, участвали в дискусия организирана от общинските съветници на ПП ГЕРБ в Кърджали се обединиха около искането обхвата на Синята зона да се върне в първоначалните си граници. Мнението им съвпада с това на групата съветници от ГЕРБ в местния парламент.

     Дебатът бе разгорещен, но предложенията на гражданите бяха протоколирани и ще бъдат внесени от съветниците в Общинския съвет за да се настоява за ограничаване на обхвата на Синята зона в първоначалните граници.

    На обществената дискусия бяха поканени кметът на общината Хасан Азис и директорката на ОП”Паркинги,гаражи и зони за паркиране” Шенай Мехмедали, но те не се отзоваха.

      Председателят на групата съветници Гроздан Колев припомни, че жителите на града,както и съветниците от ГЕРБ са очаквали още от 2017 г.въвеждането на Синя зона. Надеждите им били тя да обхване идеалния център и да облекчи достъпа на гражданите до институциите. Идеята се изражда. Зоната се разширява неимоверно,срещу което се обявяват съветниците от ГЕРБ в местния парламент. В момента има подписки на граждани,внесени в ОбС. Внесено е и предложение от ГЕРБ за обществена дискусия. За съжаление въпросът изкуствено се неглижира, каза още Гроздан Колев. Той е категоричен,че Синята зона в този си вид е заплаха за безопасността на движението в града.

     За връщане на Синята в първоначални граници се изказа Иван Терзиев. Станка Тенчева,живуща на ул.”Републиканска” бе категорична , че при сегашния регламент живущите по улицата не могат да си паркират колите пред домовете, въпреки,че са платили.Подобна сага разказа и Ана Милева от ул.”Миньорска”. Иван Кадиев поиска ул.”Стадионска” да стане еднопосочна,за да има достатъчно паркоместа . Веска Димитрова от Младост 1 посочи,че за техния комплекс са нужни 350 паркоместа. Предложи ул.”Генерал Делов” да се изключи от Синята зона. Майка на три деца негодуваше, защото  се предвижва от „Веселчане” и е невъзможно да паркира и да плаща 48 лв.за паркомясто на месец. Димитър Илчев посочи,че се прилагат двойни стандарти. Междублоковите прастранства вече са Синя зона, но това не се отнася за паркингите на новите кооперации.

     Общинската съветничка Йорданка Гочева,сподели като работодател, че на практика служителите нямат възможност да си намерят паркомясто,въпреки че плащат по 48 лева месечно.Тя предложи пропуска да бъде двойно по евтин.

    Наим Наим поиска спешно разширяване обхвата на градския транспорт, както и осъвременяването на неговия парк.Въпреки разширението на Синята зона от община Кърджали не вземат мерки,каза общинския съветник, който цитира негова кореспонденция с ръководството  на администрацията.

     Най-радикален бе бившият областен управител Никола Чанев.Той бе категоричен, че още на сесията на местния парламент в Кърджали през септември трябва да се внесе искане за закриване на Синята зона и общинското предприятие ,което я обслужва.

    Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини