От х:

Днес в x:

Проф.д-р Георги Михайлов пред интелектуалците на Кърджали: БСП има десет мерки за зима без лишения!

     БСП има готовност да приложи 10 мерки за зима без лишения, ако отново й бъде гласувано доверие от избирателите да бъде в новото правителство. Затова трябва да гласуваме на 2 октомври, за да не влязат в Народното събрание партии фантоми. Това заяви в среща с интелектуалния елит на Кърджали водачът на листата на коалиция БСП за България в Девети кърджалийски избирателен район проф.д-р Георги Михайлов. Той каза също, че БСП има категорична позиция и по кризата в Украйна. Тя няма да допусне въвличането на страната ни във военен конфликт.

      Проф.д-р Георги Михайлов гостува на клуба на жените социалистки, по чиято покана се събраха представители на ключови сектори: здравеопазване,образование, култура.Проф.д-р Георги Михайлов сподели, че е приел да бъде водач на листата,заради паметта на неговия приятел Стефан Данаилов,силно свързан с Кърджали. За тези избори ръководството на БСП е заложило на знакови фигури за водачи на листи. Приех да бъда водач на листата и веднага изчетох над 300 страници аналитичен материал за региона.Идвал бях два пъти,но това бе крайно недостатъчно,за да формулирам нашите приоритети.Пътувах из региона и сега мога да откроя ясно проблемите,каза още професорът. Той посочи, като основен проблем обезлюдяването, което приема с тежка болка. Ако вляза в парламента ще поставя с острота този въпрос,подчерта ораторът. Като причини за обезлюдяването той посочи лошата инфраструктура, липсата на околовръстен път, незабелижим ГКПП „Маказа”. Покривите на училищата в областта са паднали, защото в тях няма живот. В някои селища няма детска смъртност,защото просто няма деца. Това е най-страшното.Като сериозна причина той посочи затриването на традиционния поминък-тютюнопроизводството.В Кърджали има два големи завода-за хидравлика и части за автомобили ,но това не е достатъчно да спре миграцията,смята проф.д-р Георги Михайлов.За здравеопазването открои драматичния недостиг на лични лекари.Достъпът до здравна помощ е нарушен,категоричен бе ораторът.

      Проф.д-р Михайлов подчерта ,че едно от спасенията е развитието на туризма.Кърджалийско има златни преимущества:климат и релеф. Трябва държавата да развива регионалната политика,като 10% от данъците остават на разположение на областните администрации, посочи ораторът.

     Проф.д-р Георги Михайлов бе приветстван от директора на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” проф д-р Тодор Черкезов и началника на инфекциозното отделение др Магдалена Маринова.

     Председателката на клуба на жените социалистки и домакин на срещата Теодора Каракостова представи листата за 9МИР на БСП за България.

    Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини