От х:

Днес в x:

Две ниви с 3330 растения канабис са открити край Меричлери и Ябълково

Изображение 1 от 6

    Две ниви с канабис са открити край Меричлери и село Ябълково, община Димитровград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    Едната нива е открита при проведена акция вчера около 19 часа. Тя е с площ около 460 кв.м. и е в землището на Меричлери в близост до река Меричлерска, засята с растения от рода на конопа. Около нивата, разположена в гориста местност, били наредени бидони с вода, туби с препарати, обработващи инструменти, маркучи, водни помпи.
    На място били двама мъже, които полагали грижи за растенията. Те направили опит да избягат от полицейските служители, но са задържани. Установена е самоличността им – харманлиец на 59 г. и димитровградчанин на 43 г., познайник на полицията. След отвеждането им в управлението, те признали действията си и описали механизма на извършеното деяние.
    В тази връзка са предприети процесуално-следствени действия по образуваното досъдебно производство. Иззети са 343 култивирани конопени растения с височина от 80 до 110 см. При тестване с полеви наркотест насажденията са реагирали на високорисковото наркотичното вещество - канабис. Мярката на задържане на двамата е до 24 часа.

    Преди седмица полицаи са извършили проверка на земеделска нива в землището на село Ябълково, стопанисвана от ООД. На фирмата има издадено разрешение за отглеждане на канабисови растения от Министерството на земеделието, храните и горите. В присъствието на единия от собствениците – 41-годишен хасковлия, служителите установяват, че нивата не се охранява от физическа охрана и няма изградено видеонаблюдение. Освен разрешителното, представителят не е предоставил други документи, изискуеми по Закон, а именно – документи, удостоверяващи качеството на посевния материал; фактури за закупуване на семената; заявление за вземане на проби от растенията; копие от опаковките на семената, справка за извършена сеитба и други. В тази връзка са били предприети незабавни действия – иззети са 2987 култивирани конопени растения, разположени в 80 реда с различна дължина, които са изпратени за експертиза относно съдържанието на тетрахидроканабинол в тях. Оказало се, че в 210 от растенията, съдържанието му е над допустимото. Работата по случая продължава.

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини