От х:

Днес в x:

Администрациите с удължено работно време и гъвкав график

Удължено работно време от 8.00 до 18.30 часа за административно обслужване на гражданите са въвели над 90 централни, териториални и местни администрации, сред които Министерството на правосъдието, Българската агенция за безопасност на храните, Столична община и още 4 общини, 17 областни дирекции „Земеделие“. Промяната е въведена по инициатива на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова, съобщиха от правителствената пресслужба.

Удължаването на работния ден на обслужващите офиси на държавната администрация е с цел да не съвпада тяхното работно време с това на гражданите и да се „обере“ сегашната необходимост да се налага за ваденето на документи гражданите да си пускат отпуск.

Гарантирането на непрекъсваем работен режим, ще даде възможност на гражданите да използват своята обедна почивка, за да си свършат работата, или да дойдат преди или след края на работния си ден.

Обедната почивка на служителите е регламентирана и гарантирана, но е въведен гъвкав режим на работа за осигуряване на непрекъсваемост на работния процес. Предоставяне на административни услуги на гражданите при непрекъснат режим на работа вече са въвели над 500 централни, териториални и общински администрации, сред тях са всички министерства и повечето прилежащи към тях агенции, Комисията за защита на потребителите, РЗИ и НАП.

Паралелно в администрациите, предоставящи най-голям брой административни услуги, е засилен процесът на тяхната електронизация.

При открити нарушения в Центровете за административно обслужване, гражданите могат да подават сигнал на електронния адрес на Главния инспекторат на Министерския съвет udostoverenia@government.bg.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Каренин
    9 -1
    00:15, 8 юли 2022
    При нас в Хасково масово в нормалното работно време не можеш ги намериш на работа, те въвели удължено...
    • Он
      Онегин
      2 -3
      09:27, 8 юли 2022
      а нещо за заплатите, ще има ли някакво увеличение, на пенсионерите увеличиха, на частните фирми също, на държавните служители кога?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини