От х:

Днес в x:

Каналджия с мигранти бяга от полицаи и катастрофира

22-годишен мъж, превозвал нелегални мигранти, е задържан при опит да избяга от полицейска проверка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера, по време на специализирана операция полицаите от ОДМВР - Хасково получили информация за автомобил, превозващ мигранти. На изградено КПП на магистрала „Марица“, пътен възел Димитровград – Хасково, униформени подали сигнал със стоп палка за проверка на лек автомобил Форд. Водачът обаче продължил движение, отбил за Димитровград и поддържал маршрут в посока Стара Загора. Колата била последвана от три полицейски автомобила с включени светлинни сигнализации, като своевременно са уведомени и служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. По време на движението, водачът многократно създавал реални предпоставки за реализиране на пътно произшествие. В района на село Средец колата катастрофирала и от нея изскочили водачът и 10 мъже, които направили опит да избягат, но бързо били заловени от служителите на реда.

В ареста на районното управление е задържан 22-годишен жител на кърджалийското село Миладиново, превозвал чужденците, самоопределили се като граждани на Сирия. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на областта се извършват засилени проверки за нелегален превоз на мигранти, влезли незаконно на територията на страната ни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини