От х:

Днес в x:

Открит урок и електронна книжка за 50 г. от създаването на ПМГ-Хасково

    Открит урок бе изнесен в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково днес. Той бе на тема „Биологията и химията в единство и в основата на живота“.

    Ръководители бяха Маргарита Козалиева – старши учител по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда, както и Дарина Коларова – старши учител по химия и ООС.

    Урокът беше воден от ученици от 12Д клас от специалност биология и химия. Те показаха химични реакции, които се осъществяват в човешкия организъм. Демонстрираха неутрализация, която е в основата на създаването на дете. Разясниха и защо хората получават киселини в стомаха и как да не допускат наличието им. Показаха още как една растителна и животинска клетка могат да бъдат в разтвор с по-висока концентрация и разтвор с по-ниска концентрация и какво хората да правят, за да не изпадат в такава ситуация.

    Междувременно беше представена електронна книжка за развитието на природните науки в училище.

    На открития урок присъстваха старши експертът по природни науки и екология в Регионалното управление на образованието в Хасково Живка Стайкова, директорът на ПМГ-Хасково Гергана Петрова и заместничката й Донка Маргаритова.

    Откритият урок е във връзка с отбелязването на 50-годишнината от създаването на гимназията. По този повод са предвидени серия от събития.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ми
      Митозата
      13 -1
      13:56, 11 апр 2022
      ГОЛЯМО БРАВО НА УЧЕНИЦИТЕ, НО И НА УЧИТЕЛИТЕ! Козалиева и Коларова са неповторима, силна и можеща комбинация! Две изключително разбрани и иновативни госпожи! С кеф да слушаш за неутрализации, киселини и зародиши!
    • 2
      Зн
      Знанието е нещо велико!
      10 -11
      13:57, 11 апр 2022
      Е кво толкова са направили, все едно са открили Америка! Фръцли от А до Я!
    • 3
      Тр
      Труженичка на Радев от МГ
      3 -10
      13:58, 11 апр 2022
      Пак няма да ме стигнат! Виж коментара
    • 4
      Изключително благодарна съм на тези две учителки, които ме подготвиха за кандидатстудентските ми изпити! Две страхотни учителки, които ме накараха да се влюбя в природните науки и после с кеф да режа хорицата! Благодаря Ви! Все толкова страхотни сте!
    • 5
      Ст
      Старата школа
      8 -1
      14:02, 11 апр 2022
      Козалиева е мой продукт! Точно както съм предвидила, стана най-добрата! Следващо е онова момиче, което се класира два пъти за националите!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини