От х:

Днес в x:

18 °C

Ученик от ПМГ-Хасково е на Международната олимпиада по информатика

Възпитаникът на хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Стоян Малинин е част от Националния отбор на България, който ще представи страната ни Межуданародната олимпиада по информатика.

11-класникът, който е родом от Свиленград, си заслужи престижното място сред най-добрите гимназисти информатици, след редица успехи на вътрешните състезания през годината.

Заради здравната пандемия, 32-рото издание на най-престижния турнир в света за годината, ще се проведе онлайн. В него участват над 340 ученици от 87 държави.

Олимпиадата започва днес и ще продължи до 23 септември.

В състава на Българския национален отбор са още десетокласниците Мартин Копчев от ПМГ Габрово, Андон Тодоров от СМГ, Георги Петков от ПЧМГ.

Ръководители на отбора са гл. ас. Емил Келеведжиев и Илиян Йорданов.

Един златен, два сребърни и бронзов медал са отличията, които българският отбор взе от форума в Баку.

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ко
  Койчев
  3 -16
  09:21, 13 сеп 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ко
   Койчева
   17 -1
   09:47, 13 сеп 2020
   Естествено!!! Интересуват те тези, които ще работят за без пари!!! Предложи нещо, че да остане!!!...
  • До
   до Койчева
   5 -8
   10:33, 13 сеп 2020
   Жал ме е за тези, които на 20 г поставят парите на първо място. Ако парите са смисълат на живота им, то те са за съжаляване. А пари аз не мога да предложа, защото нямам. А иначе през 1974 г съм приет в една техническа специалност с бал 28,75 при максимален 30. 1979 съм завършил . После съм работил на 3 места и съм оставил отпечатък от работата си. И никога парите не са били водещи. И съм сменял работата заради предизвикателствата.
  • До
   до Койчев
   8 -1
   12:46, 13 сеп 2020
   И това, че ти си направил така считаш за по-нормално ли? Нормалното е, да получаваш възнаграждение адекватно на труда, който си положил. Оттук логично следва след като не можеш да получиш такова възнаграждение у нас (а възнаграждението върви с уважението и признанието на труда ти), то да търсиш адекватно заплащане в чужбина. Или пак не си съгласен?
 • 2
  До
  до..
  4 0
  11:14, 13 сеп 2020
  Или ти си лапал мухите или си мислиш че, другите лапат мухи и пият вода направо от гьола!
 • 3
  Пocлeднитe „грaндиoзни“ уcпeхи нa упрaвлeниeтo на „Васил Левски“ дoкaзвaт зa ceтeн път, чe ДЕРектоОрката му e иcтинcкият „Стрoитeл нa нoвото образование в града“. Тя cтрoи и подновява една стабилна сграда, която е била тук и преди нея и ще остане и след нея! Полага асфалт, облагородява – едва ли не мaгиcтрaли и oкoлoвръcтни пътищa, кaквитo нитo Oмуртaг, Кaлoян и Бaй Тoшo нe ca прaвили.
  Учителите и учениците ca щacтливи, нo нe гo рaзбирaт и не го изрaзявaт пo пoдхoдящ нaчин. Вмecтo дa тичaт c букeти и бaници дa блaгoдaрят нa любимата Деректорка нa училището, тe пишат и злословят някaкви нeприятни нeщa по форумите.
  Нo М.М. виждa вcичкo: тoвa ca недоброжелатели, неблагодарни личности мacкирaни кaтo учители, служители, кaтo дeцa дoри, a cъщo e тeхни рoдитeли. Нo тe нe мoгaт дa зaблудят Величието – ТЯ всичко виждa чaк oт Любемец даже…
  Тaкава си е Милена – зaкрилник нa вcички учители и ученици, на образованието пo cвeтa и у нac. Cтрoитeл нa cъврeмeнното, оправнаженица нaдминaлa пo тeмпoвe нa рaзвитиe дoри запада. Темпо, темпо, темпо…Веднага, сега, на момента…
  Тe другите (учителите, служителите, родителите, че и учениците) нe ca нaпрaвили нищo, a ниe рaбoтим, рaбoтим… – кaзвa cкрoмнo Величието и Учитeлката. Ще откриемe нoвaтa новата учебна година нa 15 ceптeмври, кaктo cмe oбeщaли. Пo застаряващото й „благо“ лицe – oт труднитe битките с хора, които не им беше мястото в училище и трябваше да бъдат изгонени, ce търкулвa тoплa cълзa…
  Тaкава e тя, нaшата Деректорка. Кaквoтo кaжe – изпълнявa гo. Думaтa й тeжи, зaщoтo никoгa нe cи прoмeня мнeниeтo и кaзвa eдинcтвeнo и caмo иcтинaтa!
  Приeмeтe cлeдвaщите факти кaтo мaнипулaция нa злитe cили cрeщу уcпeхитe нa тази хасковска деректорка лъвица и стожер на образованието:
  1. Разчистване на почти всички кадри, които М.М. завари във Васил Левски от назначението си до сега;
  2. Огромно текучество на персонал всяка година;
  3. Назначения на роднини, на кадри само от околните населени места -Любимец, Харманли, селатата около Хасково;
  4. Назначения с ходатайства на женичките на хора, имащи се за фактор в града, както и по партийна линия!
  5. Най-много починали служители в активна възраст от всички училища в града!
  6. Непрекъснати скандали с родители – най-много жалби в РУО от родители за тази директорка!
  7. Въвеждане на мерки, традиции и задължения еднолично и авторитарно – пример ученическите униформи, срещу които скочиха родителите!
  8. Непрекъснати прояви, с които се цели показност и се нарушава основното задължение в училище – обучението!
  9. Непрекъснати скандали със служители в училището – отново директорката с най-много конфликти, станали достояние на много институции.
  10. Квалификацията на тази Деректорка – управител на таксиметрова фирма, незнайно как „СПЕЧЕЛИЛА“ конкурс за директорско място – от втория път! /Почти като Антоанета Петрова – ще се явява на конкурс колкото пъти се налага докато не „спечели“ с бонки/

  Ами дано го смелите този Ъпсурд в Хасковското образование!
 • 4
  Ня
  Някой
  1 -2
  08:39, 14 сеп 2020
  На втората снимка момче ли е или момиче че нещо не мога да го оприлича?

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини