От х:

Днес в x:

-8 °C

Ученик от ПМГ-Хасково е на Международната олимпиада по информатика

Възпитаникът на хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Стоян Малинин е част от Националния отбор на България, който ще представи страната ни Межуданародната олимпиада по информатика.

11-класникът, който е родом от Свиленград, си заслужи престижното място сред най-добрите гимназисти информатици, след редица успехи на вътрешните състезания през годината.

Заради здравната пандемия, 32-рото издание на най-престижния турнир в света за годината, ще се проведе онлайн. В него участват над 340 ученици от 87 държави.

Олимпиадата започва днес и ще продължи до 23 септември.

В състава на Българския национален отбор са още десетокласниците Мартин Копчев от ПМГ Габрово, Андон Тодоров от СМГ, Георги Петков от ПЧМГ.

Ръководители на отбора са гл. ас. Емил Келеведжиев и Илиян Йорданов.

Един златен, два сребърни и бронзов медал са отличията, които българският отбор взе от форума в Баку.

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ко
  Койчев
  3 -16
  09:21, 13 сеп 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ко
   Койчева
   17 -1
   09:47, 13 сеп 2020
   Естествено!!! Интересуват те тези, които ще работят за без пари!!! Предложи нещо, че да остане!!!...
  • До
   до Койчева
   5 -8
   10:33, 13 сеп 2020
   Жал ме е за тези, които на 20 г поставят парите на първо място. Ако парите са смисълат на живота им, то те са за съжаляване. А пари аз не мога да предложа, защото нямам. А иначе през 1974 г съм приет в една техническа специалност с бал 28,75 при максимален 30. 1979 съм завършил . После съм работил на 3 места и съм оставил отпечатък от работата си. И никога парите не са били водещи. И съм сменял работата заради предизвикателствата.
  • До
   до Койчев
   8 -1
   12:46, 13 сеп 2020
   И това, че ти си направил така считаш за по-нормално ли? Нормалното е, да получаваш възнаграждение адекватно на труда, който си положил. Оттук логично следва след като не можеш да получиш такова възнаграждение у нас (а възнаграждението върви с уважението и признанието на труда ти), то да търсиш адекватно заплащане в чужбина. Или пак не си съгласен?
 • 2
  До
  до..
  4 0
  11:14, 13 сеп 2020
  Или ти си лапал мухите или си мислиш че, другите лапат мухи и пият вода направо от гьола!
 • 3
  Пocлeднитe „грaндиoзни“ уcпeхи нa упрaвлeниeтo на „Васил Левски“ дoкaзвaт зa ceтeн път, чe ДЕРектоОрката му e иcтинcкият „Стрoитeл нa нoвото образование в града“. Тя cтрoи и подновява една стабилна сграда, която е била тук и преди нея и ще остане и след нея! Полага асфалт, облагородява – едва ли не мaгиcтрaли и oкoлoвръcтни пътищa, кaквитo нитo Oмуртaг, Кaлoян и Бaй Тoшo нe ca прaвили.
  Учителите и учениците ca щacтливи, нo нe гo рaзбирaт и не го изрaзявaт пo пoдхoдящ нaчин. Вмecтo дa тичaт c букeти и бaници дa блaгoдaрят нa любимата Деректорка нa училището, тe пишат и злословят някaкви нeприятни нeщa по форумите.
  Нo М.М. виждa вcичкo: тoвa ca недоброжелатели, неблагодарни личности мacкирaни кaтo учители, служители, кaтo дeцa дoри, a cъщo e тeхни рoдитeли. Нo тe нe мoгaт дa зaблудят Величието – ТЯ всичко виждa чaк oт Любемец даже…
  Тaкава си е Милена – зaкрилник нa вcички учители и ученици, на образованието пo cвeтa и у нac. Cтрoитeл нa cъврeмeнното, оправнаженица нaдминaлa пo тeмпoвe нa рaзвитиe дoри запада. Темпо, темпо, темпо…Веднага, сега, на момента…
  Тe другите (учителите, служителите, родителите, че и учениците) нe ca нaпрaвили нищo, a ниe рaбoтим, рaбoтим… – кaзвa cкрoмнo Величието и Учитeлката. Ще откриемe нoвaтa новата учебна година нa 15 ceптeмври, кaктo cмe oбeщaли. Пo застаряващото й „благо“ лицe – oт труднитe битките с хора, които не им беше мястото в училище и трябваше да бъдат изгонени, ce търкулвa тoплa cълзa…
  Тaкава e тя, нaшата Деректорка. Кaквoтo кaжe – изпълнявa гo. Думaтa й тeжи, зaщoтo никoгa нe cи прoмeня мнeниeтo и кaзвa eдинcтвeнo и caмo иcтинaтa!
  Приeмeтe cлeдвaщите факти кaтo мaнипулaция нa злитe cили cрeщу уcпeхитe нa тази хасковска деректорка лъвица и стожер на образованието:
  1. Разчистване на почти всички кадри, които М.М. завари във Васил Левски от назначението си до сега;
  2. Огромно текучество на персонал всяка година;
  3. Назначения на роднини, на кадри само от околните населени места -Любимец, Харманли, селатата около Хасково;
  4. Назначения с ходатайства на женичките на хора, имащи се за фактор в града, както и по партийна линия!
  5. Най-много починали служители в активна възраст от всички училища в града!
  6. Непрекъснати скандали с родители – най-много жалби в РУО от родители за тази директорка!
  7. Въвеждане на мерки, традиции и задължения еднолично и авторитарно – пример ученическите униформи, срещу които скочиха родителите!
  8. Непрекъснати прояви, с които се цели показност и се нарушава основното задължение в училище – обучението!
  9. Непрекъснати скандали със служители в училището – отново директорката с най-много конфликти, станали достояние на много институции.
  10. Квалификацията на тази Деректорка – управител на таксиметрова фирма, незнайно как „СПЕЧЕЛИЛА“ конкурс за директорско място – от втория път! /Почти като Антоанета Петрова – ще се явява на конкурс колкото пъти се налага докато не „спечели“ с бонки/

  Ами дано го смелите този Ъпсурд в Хасковското образование!
 • 4
  Ня
  Някой
  1 -2
  08:39, 14 сеп 2020
  На втората снимка момче ли е или момиче че нещо не мога да го оприлича?

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021

Случаен виц

Последни новини