От х:

Днес в x:

94 щафети в Държавното по ориентиране за младежи и ветерани край Хасково

    94 щафети стартираха тази сутрин край Хасково на Държавното първенство по ориентиране за деца, юноши и девойки -12-18 г., и ветерани.

    Организатори на надпреварата са Българска федерация по ориентиране, КСО „Компас-1994“- Хасково.

    Тридневното състезание се провежда със съдействието на Община „Минерални бани“ и на Община „Хасково“. Главен съдия е Николай Стилев.

    Състезанието, което е най-важното през годината за тези възрастови категории, се провежда в местността до бившия ТЕЦ днес. Това е третият етап от първенството. То стартира в  Минерални бани в петък с дисциплината „спринт“. Тогава беше надпреварата и за Купа Минерални Бани за мъже и жени „елит“.

    Стартът на дълга дистанция от Държавното се проведе в събота край с.Сърница.

    Тимът на КСО „Компас-1994“ – Хасково участва с 25 състезатели в различните възрастови групи.

    Хасковският тим стартира днес с пет щафети.

    Всяка от щафетите е с три поста. Трасето, което изминават състезателите от различните възрастови групи при младежите и девойките, за да намерят верните точки, е в гориста местност и е с дължина от 2 до 4 километра.

    Средната дистанция за ветераните е от 3 до 5 километра.

    За Хасковският отбор равносметката преди днешният старт е: четири медала, завоювани от ветераните. При мъжете -45 години Николай Попов е с трето място, в „жени -45 г.“ Росица Гаргова е на второ и трето място в спринта и дългата дистанция, председателят на КСО „Компас-1994“-Хасково Тодор Стратиев е с бронзов медал в категорията над 75 години. В тази категория най-възрастният участник в Държавното е Григор Калоянов от „Рила“- София, който е над 80-годишна възраст.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини