От х:

Днес в x:

Приятели на природата с отличия от РИОСВ-Хасково

    Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Хасково отличи най-активните и креативните участници в инициативите, които са организирани през годината, свързани с екотематиката. Проведени са 11 инициативи и 2 конкурса с участието на повече от 750 деца. Заради пандемичната ситуация те са били онлайн.

    Наградите се връчват за 11 поредна година.

    Отличията се присъждат и за реализирани през годината дейности за повишаване на екологичната култура на децата в региона.

    Тази година с награди са: ПГДС "Цар Иван Асен II"- Хасково, Екоклуб към ПМГ "Акад. Боян Петканчин"-Хасково, ДГ № 18 "Осми март"- гр.Хасково, ДГ №3 "Зорница" - гр. Хасково, Обединени ученически общежития- Хасково, Клуб „Екоприятели“ към СУ "Васил Левски"- Хасково, ПГ по лека промишленост "Райна Княгиня"- гр. Хасково, Клуб "Туризъм и опазване на околната среда" към ПГ по туризъм "Ал. Паскалев"- гр.Хасково, ДГ “Звездичка”- с. Стамболово, обл. Хасково и Школа „Забавна екоработилница“ към ОП „Детски и младежки център“- Димитровград.

    Всички те получиха грамоти „Приятел на природата“, хранилки за птици, календари, книги, информационно-образователни материали.

    Представителите на участниците поздрави за активността им  директорът на РИОСВ в Хасково Наталия Пачеманова.

    Мариана Чомпалова, главен експерт „Връзки с обществеността“ в екоинспекцията, по чиято идея се връчват годишните награди на приятелите на природата, призова отново ръководителите на екоклубовете към активност и посочи, че инспекцията е отворена за техните идеи.

    По време награждаването беше представена кратка презентация с организираните през годината екоинициативи.

    Гост на събитието беше и дългогодишният доброволец и носител на няколко награди за принос в опазването на околната среда Стефан Айвазов, който вече е студент по медицина.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Бе
      Без думи
      1 -3
      22:27, 16 дек 2021
      Само тъпи овце
    • 2
      Ня
      нямам думи
      2 -1
      22:43, 16 дек 2021
      Наляха всичко с бетон и чак тогава се пръкнаха еколози и други загрижени за природата. Госпожата където подава делените торбички с наградките отдавна е за пенсия, обаче и който да дойди на власт ще я държи докато не си сложи памперси и не каже стига.
    Последни новини