От х:

Днес в x:

Щангисти счупиха пода в зала „Дружба“, случило се заради некачествен подиум

    Щангисти счупиха дъски на пода в хасковската зала „Дружба“, където от 1 до 5 декември се проведе Държавното лично отборно първенство по вдигане на тежести. В него участваха около 350 състезатели.

    След приключване на надпреварата и разместване на спортните съоръжения от игрището, станало ясно, че подът е счупен на две места. Дупките бяха с приблизителни размери 30/50 см и 15/30 см. Рано тази сутрин подът беше спешно ремонтиран, тъй като в спортната зала се провеждат тренировки и състезания по баскетбол.

    Това е четвърто счупване на паркета след състезания, каза управителят на залата Георги Димитров. Той поясни, че на три пъти дъските се случили след състезания по вдигане на тежести и веднъж след силов трибой. Допълни, че ремонтът не е скъп, но се уврежда настилката в спортната зала и в тази връзка разговарял с ръководството на клуба по вдигане на тежести.

    Потърсихме за коментар по случая Живко Архондев - треньорът на спортен клуб „Хасково“, който бе домакин на Държавното първенство през миналата седмица. Той обясни, че счупването на пода в залата се получавало след употребата на новия подиум, който поръчали от Сливен през миналата година. Уточни, че го заявили през Българската федерация по вдигане на тежести с добри намерения – с цел да е по-качествен и по-модерен. Това обаче не се случило. Заради това Архондев беше категоричен, че в бъдеще ще си използват стария подиум, за да не се стига до подобни ситуации. Той каза още, че миналата година са покрили разходите за ремонта на пода и ако е необходимо ще направят същото и този път.

    Припомняме, че хасковските тежкоатлетки станаха отборни шампионки в държавното първенство през миналата седмица.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Па
      Панаетюф Теню ут Гереня
      11 -1
      13:40, 6 дек 2021
      Няма стар няма но.ф подиум. Дъските чо.рук ли са забрави. Архондев да са обади на Красю с дъските ду шела, ма да му напомпи канчето кат ан.но време га гу тренираше.
      • Където са ремонтирали мойте ортаци от опг-то , пак иска ремонт след 3 до 6 месеца
      • Па
        Паржу
        1 0
        19:20, 6 дек 2021
        За Красю Запрянов двупосочната релса склада за дърво ако е думата нищо няма да стани. Такъв задник друг няма. Архондев на времето даже малко гу бъхта.
    • 2
      Ма
      Мани...
      9 -1
      14:44, 6 дек 2021
      Добре, че някой от щангистите не се е травматизирал, заради тия некачествени подове... Представи си със 150 килограма над главата и да ти хлътне единия крак в пода..
      • Бб
        бб
        6 -3
        16:17, 6 дек 2021
        Тоя под под прилича ли ти на подиум за вдигане на тежести.
        Това е настилка за баскетбол и волейбол.
    • 3
      Са
      Саянчо 2
      5 0
      16:36, 6 дек 2021
      Да наистина голям късмет , че не се е случило нещо по сериозно и крайно време е да смени паркета в залата . Толкова ли няма пари в тази община и после развивайте спорт и децата да тренират ... В какви условия за колективен спорт в града ...
    • 4
      До
      До Бб
      0 -1
      18:48, 6 дек 2021
      Ти вероятно си някоя, много проста
      п....утка, която е скарана със здравата логика, (да не оворим със спорта) , или си пълен п... едераст, за да направиш такъв коментар.
      Майко мила!!!
    Последни новини