От х:

Днес в x:

Хасковски боксьор с победа в първия ден на Държавното в „Дружба“

    8 хасковски боксьори ще участват в първия ден от Държавния личен шампионат за юноши 15-16 г., който започна днес в зала „Дружба“. Сред тях е и вицешампионът от Европейското първенство миналата година Емирджан Мехмед.

    Срещите стартираха в 15 часа и продължават до вечерта. За официалното откриване дойде кметът на Хасково Добри Беливанов. „Радостни сме, че Хасково е домакин на този шампионат. Надявам, че оттук ще тръгнат не един и двама шампиони, които ще продължат спортната слава в бокса за България“, каза градоначалникът. Той пожела успех на всички участници.

    На ринга в зала „Дружба“ сили ще мерят общо 191 боксьори от 44 клуба в страната. Те са разпределени в категории от 42 до 80 кг.

    Първата среща беше триумфална за хасковския боксьор Дениз Илиянов. Състезателят от местния клуб „Севдалин Василев“ надделя над опонента си Николай Янков от столичния клуб „Сторм“. Дениз записа убедителна победа с 3:0 точки при 42-килограмовите. Днешният успех му гарантира поне бронзов медал, а следващото му участие е на полуфинала в събота, каза единият от треньорите му Людмил Димитров.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини