От х:

Днес в x:

3 °C

Не теглим заем 10,4 млн. лв. за „Дружба“ и „Младост“

Тегленето на заем от 10,4 млн. лв. за ремонт на зала „Дружба“ и спортен комплекс „Младост“ отпадна днес.

Кредитът от 10,4 млн. лв. за ремонт на спортните съоръжения влезе в дневния ред на Общинския съвет на Хасково за трети път. Първите две предложения, направени от мета Добри Беливанов бяха отхвърлени от съветниците, въпреки че по време на общественото обсъждане спортните деятели в града подкрепиха идеята.

Един от посочените мотиви за отпадане на предложението на предишното заседание на Общинския съвет в края на юни от ГЕРБ бе, че има опция за финансирането на обектите от Министерството на младежта и спорта. От общината обаче обясниха, че в момента няма действаща програма, по която да се кандидатства за ремонтите на залата и стадиона. Има проектонаредба, но тя не действа.

Друг довод за отпадането на предложението е, че досега в нито една от двете докладни не е представяна количествено-стойностна сметка за ремонтите. Обяснението на местната администрация за липсата на количествено-стойностна сметка за ремонтите е, че тя няма как да бъде представена, след като няма проект. Идеята е самият проект да бъде платен също с част от парите по кредита. Едва тогава ще има яснота за точните суми.

Този път предложението за поемане на дългосрочен дълг за финансиране на проектите чрез ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ дойде от групата общински съветници: Сунай Алиев, Исмаил Исмаил, Йозджан Мехмед, Шенол Вели, Петю Кирев, Якуб Хаджиосман и Златко Марчев.

От политическа партия ГЕРБ днес заявиха от трибуната, че дори и да се приеме предложението за теглене на кредит, то реално строителните дейности ще стартират догодина, когато вече общината ще може да ползва други пари, а не от кредит. Освен това настояха, че докладната е незаконосъобразна, защото според Закона за общинския дълг предложението трябва да бъде внесено от кмета, а не от съветници.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено – 14 от съветниците бяха против, 12 гласуваха „за“, а 10 се въздържаха.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  12
  123123123
  18 0
  10:15, 26 юли 2019
  ДПС как си играят с партиите сега с кмета после с следващия които Доиде на всички обещават такива мъжки ку*** не съм виждал,ако ГЕРБ им се вържат на местните избори ще загубят мн
  • Ба
   Бахрие
   4 -5
   14:50, 26 юли 2019
   Според мен ДПС мислят за спорта и за бъдещето на младежта в други градове всички си обновиха , реконструираха си спортните сгради ГЕРБ ги одобриха , защо в Хасково са против ? Това ако не е някаква политика , какво е ?.......
  • Мю
   мюмюне
   6 -2
   16:27, 26 юли 2019
   защото с 10 мил. ще построят нова а не да ремонтират
 • 2
  Sc
  scarface
  4 -1
  10:41, 26 юли 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Гр
  Гражданин
  20 -3
  11:56, 26 юли 2019
  Какви са тия мега ремонти за 10,4 млн. лв. В Харманли направиха нов спортен комплекс за 5 млн а ние ремонт за 10,4 млн. Яне се изхвърляйте хората живеят като през 15век без канализация и качествена вода вие мислите за заеми за ремонти.
 • 4
  Мн
  Мнение
  19 0
  13:23, 26 юли 2019
  Ами идете в Шумен Русе и вижте какви зали имат арена Шумен,Арена Русе за 10 милиона може да се направи такъва зала че ще събере погледите на всички а те искат да крадът
 • 5
  Пр
  Пристрастен
  4 -1
  16:40, 26 юли 2019
  И с номера и без, не ви огря с чужда пита сватба да правите!
 • 6
  Съ
  съветник??????????
  3 0
  19:43, 26 юли 2019
  Госпожата със жълтата рокля къде работи?

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини