От х:

Днес в x:

4 °C

Не теглим заем 10,4 млн. лв. за „Дружба“ и „Младост“

Тегленето на заем от 10,4 млн. лв. за ремонт на зала „Дружба“ и спортен комплекс „Младост“ отпадна днес.

Кредитът от 10,4 млн. лв. за ремонт на спортните съоръжения влезе в дневния ред на Общинския съвет на Хасково за трети път. Първите две предложения, направени от мета Добри Беливанов бяха отхвърлени от съветниците, въпреки че по време на общественото обсъждане спортните деятели в града подкрепиха идеята.

Един от посочените мотиви за отпадане на предложението на предишното заседание на Общинския съвет в края на юни от ГЕРБ бе, че има опция за финансирането на обектите от Министерството на младежта и спорта. От общината обаче обясниха, че в момента няма действаща програма, по която да се кандидатства за ремонтите на залата и стадиона. Има проектонаредба, но тя не действа.

Друг довод за отпадането на предложението е, че досега в нито една от двете докладни не е представяна количествено-стойностна сметка за ремонтите. Обяснението на местната администрация за липсата на количествено-стойностна сметка за ремонтите е, че тя няма как да бъде представена, след като няма проект. Идеята е самият проект да бъде платен също с част от парите по кредита. Едва тогава ще има яснота за точните суми.

Този път предложението за поемане на дългосрочен дълг за финансиране на проектите чрез ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ дойде от групата общински съветници: Сунай Алиев, Исмаил Исмаил, Йозджан Мехмед, Шенол Вели, Петю Кирев, Якуб Хаджиосман и Златко Марчев.

От политическа партия ГЕРБ днес заявиха от трибуната, че дори и да се приеме предложението за теглене на кредит, то реално строителните дейности ще стартират догодина, когато вече общината ще може да ползва други пари, а не от кредит. Освен това настояха, че докладната е незаконосъобразна, защото според Закона за общинския дълг предложението трябва да бъде внесено от кмета, а не от съветници.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено – 14 от съветниците бяха против, 12 гласуваха „за“, а 10 се въздържаха.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  12
  123123123
  18 0
  10:15, 26 юли 2019
  ДПС как си играят с партиите сега с кмета после с следващия които Доиде на всички обещават такива мъжки ку*** не съм виждал,ако ГЕРБ им се вържат на местните избори ще загубят мн
  • Ба
   Бахрие
   4 -5
   14:50, 26 юли 2019
   Според мен ДПС мислят за спорта и за бъдещето на младежта в други градове всички си обновиха , реконструираха си спортните сгради ГЕРБ ги одобриха , защо в Хасково са против ? Това ако не е някаква политика , какво е ?.......
  • Мю
   мюмюне
   6 -2
   16:27, 26 юли 2019
   защото с 10 мил. ще построят нова а не да ремонтират
 • 2
  Sc
  scarface
  4 -1
  10:41, 26 юли 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Гр
  Гражданин
  20 -3
  11:56, 26 юли 2019
  Какви са тия мега ремонти за 10,4 млн. лв. В Харманли направиха нов спортен комплекс за 5 млн а ние ремонт за 10,4 млн. Яне се изхвърляйте хората живеят като през 15век без канализация и качествена вода вие мислите за заеми за ремонти.
 • 4
  Мн
  Мнение
  19 0
  13:23, 26 юли 2019
  Ами идете в Шумен Русе и вижте какви зали имат арена Шумен,Арена Русе за 10 милиона може да се направи такъва зала че ще събере погледите на всички а те искат да крадът
 • 5
  Пр
  Пристрастен
  4 -1
  16:40, 26 юли 2019
  И с номера и без, не ви огря с чужда пита сватба да правите!
 • 6
  Съ
  съветник??????????
  3 0
  19:43, 26 юли 2019
  Госпожата със жълтата рокля къде работи?

Хороскоп за 20.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
20 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
20 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
20 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
20 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
20 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
20 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
20 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
20 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
20 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
20 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
20 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
20 яну 2020
Последни новини