От х:

Днес в x:

Не теглим заем 10,4 млн. лв. за „Дружба“ и „Младост“

Тегленето на заем от 10,4 млн. лв. за ремонт на зала „Дружба“ и спортен комплекс „Младост“ отпадна днес.

Кредитът от 10,4 млн. лв. за ремонт на спортните съоръжения влезе в дневния ред на Общинския съвет на Хасково за трети път. Първите две предложения, направени от мета Добри Беливанов бяха отхвърлени от съветниците, въпреки че по време на общественото обсъждане спортните деятели в града подкрепиха идеята.

Един от посочените мотиви за отпадане на предложението на предишното заседание на Общинския съвет в края на юни от ГЕРБ бе, че има опция за финансирането на обектите от Министерството на младежта и спорта. От общината обаче обясниха, че в момента няма действаща програма, по която да се кандидатства за ремонтите на залата и стадиона. Има проектонаредба, но тя не действа.

Друг довод за отпадането на предложението е, че досега в нито една от двете докладни не е представяна количествено-стойностна сметка за ремонтите. Обяснението на местната администрация за липсата на количествено-стойностна сметка за ремонтите е, че тя няма как да бъде представена, след като няма проект. Идеята е самият проект да бъде платен също с част от парите по кредита. Едва тогава ще има яснота за точните суми.

Този път предложението за поемане на дългосрочен дълг за финансиране на проектите чрез ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ дойде от групата общински съветници: Сунай Алиев, Исмаил Исмаил, Йозджан Мехмед, Шенол Вели, Петю Кирев, Якуб Хаджиосман и Златко Марчев.

От политическа партия ГЕРБ днес заявиха от трибуната, че дори и да се приеме предложението за теглене на кредит, то реално строителните дейности ще стартират догодина, когато вече общината ще може да ползва други пари, а не от кредит. Освен това настояха, че докладната е незаконосъобразна, защото според Закона за общинския дълг предложението трябва да бъде внесено от кмета, а не от съветници.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено – 14 от съветниците бяха против, 12 гласуваха „за“, а 10 се въздържаха.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  12
  123123123
  18 0
  10:15, 26 юли 2019
  ДПС как си играят с партиите сега с кмета после с следващия които Доиде на всички обещават такива мъжки ку*** не съм виждал,ако ГЕРБ им се вържат на местните избори ще загубят мн
  • Ба
   Бахрие
   4 -5
   14:50, 26 юли 2019
   Според мен ДПС мислят за спорта и за бъдещето на младежта в други градове всички си обновиха , реконструираха си спортните сгради ГЕРБ ги одобриха , защо в Хасково са против ? Това ако не е някаква политика , какво е ?.......
  • Мю
   мюмюне
   6 -2
   16:27, 26 юли 2019
   защото с 10 мил. ще построят нова а не да ремонтират
 • 2
  Sc
  scarface
  4 -1
  10:41, 26 юли 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Гр
  Гражданин
  20 -3
  11:56, 26 юли 2019
  Какви са тия мега ремонти за 10,4 млн. лв. В Харманли направиха нов спортен комплекс за 5 млн а ние ремонт за 10,4 млн. Яне се изхвърляйте хората живеят като през 15век без канализация и качествена вода вие мислите за заеми за ремонти.
 • 4
  Мн
  Мнение
  19 0
  13:23, 26 юли 2019
  Ами идете в Шумен Русе и вижте какви зали имат арена Шумен,Арена Русе за 10 милиона може да се направи такъва зала че ще събере погледите на всички а те искат да крадът
 • 5
  Пр
  Пристрастен
  4 -1
  16:40, 26 юли 2019
  И с номера и без, не ви огря с чужда пита сватба да правите!
 • 6
  Съ
  съветник??????????
  3 0
  19:43, 26 юли 2019
  Госпожата със жълтата рокля къде работи?

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини