От х:

Днес в x:

12 °C

Не теглим заем 10,4 млн. лв. за „Дружба“ и „Младост“

Тегленето на заем от 10,4 млн. лв. за ремонт на зала „Дружба“ и спортен комплекс „Младост“ отпадна днес.

Кредитът от 10,4 млн. лв. за ремонт на спортните съоръжения влезе в дневния ред на Общинския съвет на Хасково за трети път. Първите две предложения, направени от мета Добри Беливанов бяха отхвърлени от съветниците, въпреки че по време на общественото обсъждане спортните деятели в града подкрепиха идеята.

Един от посочените мотиви за отпадане на предложението на предишното заседание на Общинския съвет в края на юни от ГЕРБ бе, че има опция за финансирането на обектите от Министерството на младежта и спорта. От общината обаче обясниха, че в момента няма действаща програма, по която да се кандидатства за ремонтите на залата и стадиона. Има проектонаредба, но тя не действа.

Друг довод за отпадането на предложението е, че досега в нито една от двете докладни не е представяна количествено-стойностна сметка за ремонтите. Обяснението на местната администрация за липсата на количествено-стойностна сметка за ремонтите е, че тя няма как да бъде представена, след като няма проект. Идеята е самият проект да бъде платен също с част от парите по кредита. Едва тогава ще има яснота за точните суми.

Този път предложението за поемане на дългосрочен дълг за финансиране на проектите чрез ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ дойде от групата общински съветници: Сунай Алиев, Исмаил Исмаил, Йозджан Мехмед, Шенол Вели, Петю Кирев, Якуб Хаджиосман и Златко Марчев.

От политическа партия ГЕРБ днес заявиха от трибуната, че дори и да се приеме предложението за теглене на кредит, то реално строителните дейности ще стартират догодина, когато вече общината ще може да ползва други пари, а не от кредит. Освен това настояха, че докладната е незаконосъобразна, защото според Закона за общинския дълг предложението трябва да бъде внесено от кмета, а не от съветници.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено – 14 от съветниците бяха против, 12 гласуваха „за“, а 10 се въздържаха.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  12
  123123123
  18 0
  10:15, 26 юли 2019
  ДПС как си играят с партиите сега с кмета после с следващия които Доиде на всички обещават такива мъжки ку*** не съм виждал,ако ГЕРБ им се вържат на местните избори ще загубят мн
  • Ба
   Бахрие
   4 -5
   14:50, 26 юли 2019
   Според мен ДПС мислят за спорта и за бъдещето на младежта в други градове всички си обновиха , реконструираха си спортните сгради ГЕРБ ги одобриха , защо в Хасково са против ? Това ако не е някаква политика , какво е ?.......
  • Мю
   мюмюне
   6 -2
   16:27, 26 юли 2019
   защото с 10 мил. ще построят нова а не да ремонтират
 • 2
  Sc
  scarface
  4 -1
  10:41, 26 юли 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Гр
  Гражданин
  20 -3
  11:56, 26 юли 2019
  Какви са тия мега ремонти за 10,4 млн. лв. В Харманли направиха нов спортен комплекс за 5 млн а ние ремонт за 10,4 млн. Яне се изхвърляйте хората живеят като през 15век без канализация и качествена вода вие мислите за заеми за ремонти.
 • 4
  Мн
  Мнение
  19 0
  13:23, 26 юли 2019
  Ами идете в Шумен Русе и вижте какви зали имат арена Шумен,Арена Русе за 10 милиона може да се направи такъва зала че ще събере погледите на всички а те искат да крадът
 • 5
  Пр
  Пристрастен
  4 -1
  16:40, 26 юли 2019
  И с номера и без, не ви огря с чужда пита сватба да правите!
 • 6
  Съ
  съветник??????????
  3 0
  19:43, 26 юли 2019
  Госпожата със жълтата рокля къде работи?

Хороскоп за 22.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
22 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
22 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
22 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
22 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
22 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
22 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
22 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
22 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
22 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
22 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
22 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
22 окт 2019
Последни новини