От х:

Днес в x:

9 спортни клуба и БФС-Хасково настояват за ремонт на "Дружба" и "Младост"

Писмо с настояване да бъдат ремонтирани стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“ са входирали днес в община Хасково представители на 9 спортни клуба, съобщиха от кметството. Писмото е адресирано до председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева и кмета на общината Добри Беливанов.

В писмото се казва „Обръщаме се към Вас като към управници, за които досега сме вярвали, че имат отношение към спорта. Молим Ви в предстоящото заседание на общинския съвет Хасково на 26 юни 2019 година да включите като точка в Дневния ред, касаеща ремонта на двете емблематични за Хасково спортни съоръжения - зала “Дружба“ и стадион „Младост“. Ние като треньори на спортни клубове, които осъществяват дейност в тези спортни обекти, сме притеснени за здравето на децата, трениращи в залата и на стадиона. Всички знаем, че стадионът не отговаря на никакви изисквания за подобно съоръжение. Зала "Дружба" се наводнява почти при всеки дъжд, седалките са овехтели, всички помещения се нуждаят от ремонт, а цялата зала от сериозно цялостно обновяване. През последните години се направиха частични ремонти на покрива на зала "Дружба" и на залата по борба на стадион „Младост", но това решава само в някаква степен проблема. Обръщаме внимание, че е проблемна и електрическата система на залата, само специалисти могат да кажат доколко тя крие опасности. Санитарните възли и баните също не отговарят на съвременните изисквания.

Стана ясно, че Община Хасково има възможност да получи средства по кредитна линия за ремонта на двете съоръжения. Вие сте хората, които се надяваме да потиснат политическите си страсти и сметки и да решат един дългогодишен проблем на хасковските спортни бази.

Омръзна ни от лъжливи обещания, че този или следващ кмет ще направят ремонти, отлагани десетилетия, омръзна ни за всяка предизборна кампания едно от основните обещания да бъде ремонт на спортните бази. Сега виждаме възможност това да се случи наистина. Тези обновени спортни бази ще бъдат не за политиците, а за обикновените деца на Хасково, които ги заслужават. Убедени сме, че Община Хасково може и трябва да поеме този ангажимент към младите си хора. Надяваме се на вашата трезва мисъл и мъдро управническо решение да разрешите ремонта на спортните бази.“, апелираха представителите на местните школи.

Под писмото са имената на Георги Александров - директор на АФК “Хасково“, Илиан Киряков и Емил Ангелов - ФК “Хасково 1957“, Димитрия Найденова - СК “Атлетик“, Теменуга Илиева - КА „Виолена“, Пенко Хаджиангелов БК “Севдалин Василев“, Живко Архондев - СК “Бяла Мечка“, Димитрина Алексиева - КГС “Юнак“, Андрей и Спас Урумови - ФК “Урума.

Писмо с подобно искане е входирано в Община Хасково и на 22 юли 2019 година от Митко Маринов - председател на Областния съвет на БФС-Хасково. Според Маринов стадион „Младост“ не е безопасен за децата, трениращи там. Той не отговаря на минимални критерии и стандарти, свързани с безопасността, сигурността, здравни и хигиенни норми. Проблем е липсата на съблекални и лошото състояние на тревното покритие.

В писмото се казва: „Поради условията, които предлага стадион “Младост“ е налице отказ на отборите в Хасковска област, Старозагорска и Пловдивска да играят на него. Уведомяваме Ви, че Зоналният съвет на БФС-Пловдив и Областният съвет на БФС-Хасково ще свика Лицензионна комисия, на която предстои да се вземе решение да не се провеждат футболни срещи през предстоящите сезони, докато Община Хасково не вземе необходимите мерки за осигуряване на безопасност и добри условия, да осъществи спешна ремонтна дейност.

"Искрено се надяваме, че Общинският съвет в Хасково ще одобри ремонт на стадион „Младост“, състоянието на стадиона е недопустимо за областен град като град Хасково", се казва в писмото.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    Диляна
    7 -2
    09:42, 26 юли 2019
    Защо в САЩ спортът е частен бизнес преди всичко, а тук виси на врата на общините ?Там родителите си плащат за всичко , а тук като при социализма - от данъците на всички.Има много по - належащи и необходими за гражданите дейности за които Общината няма средства и заем не взема и не я интересува как живеят , а не спортуват нейните граждани.Плуват ли след всеки дъжд къщите им от канализационни води, пият ли води от водоноски.
    • Гр
      гражданин
      4 0
      11:40, 26 юли 2019
      Дори колко квартала са без канализация а са на септични ями в 21 век
Последни новини