От х:

Днес в x:

1 °C

9 спортни клуба и БФС-Хасково настояват за ремонт на "Дружба" и "Младост"

Писмо с настояване да бъдат ремонтирани стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“ са входирали днес в община Хасково представители на 9 спортни клуба, съобщиха от кметството. Писмото е адресирано до председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева и кмета на общината Добри Беливанов.

В писмото се казва „Обръщаме се към Вас като към управници, за които досега сме вярвали, че имат отношение към спорта. Молим Ви в предстоящото заседание на общинския съвет Хасково на 26 юни 2019 година да включите като точка в Дневния ред, касаеща ремонта на двете емблематични за Хасково спортни съоръжения - зала “Дружба“ и стадион „Младост“. Ние като треньори на спортни клубове, които осъществяват дейност в тези спортни обекти, сме притеснени за здравето на децата, трениращи в залата и на стадиона. Всички знаем, че стадионът не отговаря на никакви изисквания за подобно съоръжение. Зала "Дружба" се наводнява почти при всеки дъжд, седалките са овехтели, всички помещения се нуждаят от ремонт, а цялата зала от сериозно цялостно обновяване. През последните години се направиха частични ремонти на покрива на зала "Дружба" и на залата по борба на стадион „Младост", но това решава само в някаква степен проблема. Обръщаме внимание, че е проблемна и електрическата система на залата, само специалисти могат да кажат доколко тя крие опасности. Санитарните възли и баните също не отговарят на съвременните изисквания.

Стана ясно, че Община Хасково има възможност да получи средства по кредитна линия за ремонта на двете съоръжения. Вие сте хората, които се надяваме да потиснат политическите си страсти и сметки и да решат един дългогодишен проблем на хасковските спортни бази.

Омръзна ни от лъжливи обещания, че този или следващ кмет ще направят ремонти, отлагани десетилетия, омръзна ни за всяка предизборна кампания едно от основните обещания да бъде ремонт на спортните бази. Сега виждаме възможност това да се случи наистина. Тези обновени спортни бази ще бъдат не за политиците, а за обикновените деца на Хасково, които ги заслужават. Убедени сме, че Община Хасково може и трябва да поеме този ангажимент към младите си хора. Надяваме се на вашата трезва мисъл и мъдро управническо решение да разрешите ремонта на спортните бази.“, апелираха представителите на местните школи.

Под писмото са имената на Георги Александров - директор на АФК “Хасково“, Илиан Киряков и Емил Ангелов - ФК “Хасково 1957“, Димитрия Найденова - СК “Атлетик“, Теменуга Илиева - КА „Виолена“, Пенко Хаджиангелов БК “Севдалин Василев“, Живко Архондев - СК “Бяла Мечка“, Димитрина Алексиева - КГС “Юнак“, Андрей и Спас Урумови - ФК “Урума.

Писмо с подобно искане е входирано в Община Хасково и на 22 юли 2019 година от Митко Маринов - председател на Областния съвет на БФС-Хасково. Според Маринов стадион „Младост“ не е безопасен за децата, трениращи там. Той не отговаря на минимални критерии и стандарти, свързани с безопасността, сигурността, здравни и хигиенни норми. Проблем е липсата на съблекални и лошото състояние на тревното покритие.

В писмото се казва: „Поради условията, които предлага стадион “Младост“ е налице отказ на отборите в Хасковска област, Старозагорска и Пловдивска да играят на него. Уведомяваме Ви, че Зоналният съвет на БФС-Пловдив и Областният съвет на БФС-Хасково ще свика Лицензионна комисия, на която предстои да се вземе решение да не се провеждат футболни срещи през предстоящите сезони, докато Община Хасково не вземе необходимите мерки за осигуряване на безопасност и добри условия, да осъществи спешна ремонтна дейност.

"Искрено се надяваме, че Общинският съвет в Хасково ще одобри ремонт на стадион „Младост“, състоянието на стадиона е недопустимо за областен град като град Хасково", се казва в писмото.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ди
  Диляна
  7 -2
  09:42, 26 юли 2019
  Защо в САЩ спортът е частен бизнес преди всичко, а тук виси на врата на общините ?Там родителите си плащат за всичко , а тук като при социализма - от данъците на всички.Има много по - належащи и необходими за гражданите дейности за които Общината няма средства и заем не взема и не я интересува как живеят , а не спортуват нейните граждани.Плуват ли след всеки дъжд къщите им от канализационни води, пият ли води от водоноски.
  • Гр
   гражданин
   4 0
   11:40, 26 юли 2019
   Дори колко квартала са без канализация а са на септични ями в 21 век

Хороскоп за 23.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
23 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
23 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
23 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
23 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
23 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
23 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
23 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
23 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
23 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
23 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
23 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
23 яну 2020
Последни новини