От х:

Днес в x:

12 °C

9 спортни клуба и БФС-Хасково настояват за ремонт на "Дружба" и "Младост"

Писмо с настояване да бъдат ремонтирани стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“ са входирали днес в община Хасково представители на 9 спортни клуба, съобщиха от кметството. Писмото е адресирано до председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева и кмета на общината Добри Беливанов.

В писмото се казва „Обръщаме се към Вас като към управници, за които досега сме вярвали, че имат отношение към спорта. Молим Ви в предстоящото заседание на общинския съвет Хасково на 26 юни 2019 година да включите като точка в Дневния ред, касаеща ремонта на двете емблематични за Хасково спортни съоръжения - зала “Дружба“ и стадион „Младост“. Ние като треньори на спортни клубове, които осъществяват дейност в тези спортни обекти, сме притеснени за здравето на децата, трениращи в залата и на стадиона. Всички знаем, че стадионът не отговаря на никакви изисквания за подобно съоръжение. Зала "Дружба" се наводнява почти при всеки дъжд, седалките са овехтели, всички помещения се нуждаят от ремонт, а цялата зала от сериозно цялостно обновяване. През последните години се направиха частични ремонти на покрива на зала "Дружба" и на залата по борба на стадион „Младост", но това решава само в някаква степен проблема. Обръщаме внимание, че е проблемна и електрическата система на залата, само специалисти могат да кажат доколко тя крие опасности. Санитарните възли и баните също не отговарят на съвременните изисквания.

Стана ясно, че Община Хасково има възможност да получи средства по кредитна линия за ремонта на двете съоръжения. Вие сте хората, които се надяваме да потиснат политическите си страсти и сметки и да решат един дългогодишен проблем на хасковските спортни бази.

Омръзна ни от лъжливи обещания, че този или следващ кмет ще направят ремонти, отлагани десетилетия, омръзна ни за всяка предизборна кампания едно от основните обещания да бъде ремонт на спортните бази. Сега виждаме възможност това да се случи наистина. Тези обновени спортни бази ще бъдат не за политиците, а за обикновените деца на Хасково, които ги заслужават. Убедени сме, че Община Хасково може и трябва да поеме този ангажимент към младите си хора. Надяваме се на вашата трезва мисъл и мъдро управническо решение да разрешите ремонта на спортните бази.“, апелираха представителите на местните школи.

Под писмото са имената на Георги Александров - директор на АФК “Хасково“, Илиан Киряков и Емил Ангелов - ФК “Хасково 1957“, Димитрия Найденова - СК “Атлетик“, Теменуга Илиева - КА „Виолена“, Пенко Хаджиангелов БК “Севдалин Василев“, Живко Архондев - СК “Бяла Мечка“, Димитрина Алексиева - КГС “Юнак“, Андрей и Спас Урумови - ФК “Урума.

Писмо с подобно искане е входирано в Община Хасково и на 22 юли 2019 година от Митко Маринов - председател на Областния съвет на БФС-Хасково. Според Маринов стадион „Младост“ не е безопасен за децата, трениращи там. Той не отговаря на минимални критерии и стандарти, свързани с безопасността, сигурността, здравни и хигиенни норми. Проблем е липсата на съблекални и лошото състояние на тревното покритие.

В писмото се казва: „Поради условията, които предлага стадион “Младост“ е налице отказ на отборите в Хасковска област, Старозагорска и Пловдивска да играят на него. Уведомяваме Ви, че Зоналният съвет на БФС-Пловдив и Областният съвет на БФС-Хасково ще свика Лицензионна комисия, на която предстои да се вземе решение да не се провеждат футболни срещи през предстоящите сезони, докато Община Хасково не вземе необходимите мерки за осигуряване на безопасност и добри условия, да осъществи спешна ремонтна дейност.

"Искрено се надяваме, че Общинският съвет в Хасково ще одобри ремонт на стадион „Младост“, състоянието на стадиона е недопустимо за областен град като град Хасково", се казва в писмото.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ди
  Диляна
  7 -2
  09:42, 26 юли 2019
  Защо в САЩ спортът е частен бизнес преди всичко, а тук виси на врата на общините ?Там родителите си плащат за всичко , а тук като при социализма - от данъците на всички.Има много по - належащи и необходими за гражданите дейности за които Общината няма средства и заем не взема и не я интересува как живеят , а не спортуват нейните граждани.Плуват ли след всеки дъжд къщите им от канализационни води, пият ли води от водоноски.
  • Гр
   гражданин
   4 0
   11:40, 26 юли 2019
   Дори колко квартала са без канализация а са на септични ями в 21 век

Хороскоп за 22.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
22 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
22 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
22 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
22 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
22 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
22 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
22 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
22 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
22 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
22 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
22 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
22 окт 2019
Последни новини