От х:

Днес в x:

Изграждането на кръговото до Язаки ще стартира през септември

Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково, при разклона за завод „Язаки“, се очаква да започне след средата на месец септември. Това заяви кметът Иво Димов днес на редовното заседание на ОбС - Димитровград.

Всички съгласувателни процедури са изпълнени, но по настояване на димитровградския кмет, стартът на работните дейности ще бъде забавен, заради силния трафик през летните месеци.

Новото пътно съоръжение е важно, тъй като трафикът по трасето е напрегнат и има голяма концетрация на ПТП-та. По този път в момента преминават и пътуващите от Румънската граница към Турция и Гърция.

Стойността на договора за строителство е близо 570 хил. лв. Финансирането е по Програма „Ново строителство“ на АПИ.

Друг важен обект на територията на община Димитровград и област Хасково, е рехабилитацията на над 50 км от третокласния път Чирпан – Симеоновград, която се извършва със средства по ОП „Региони в растеж“.

Пътят е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на първокласния път Поповица – Хасково. Строително-ремонтните работи на двата лота, които са на територията на областта, стартираха в началото на юли 2018 г. и в момента работите напредват, каза кметът Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    1 0
    07:10, 27 юли 2019
    Ненормалници!Никъде го няма това.Никъде!Насред пътя за София да тупнат кръгово!!!!!Това е престъпление.Свършиха ли пътните инженери?Както идиотската връзка,която направихте към фирма "Мир"!
    Егати държавата............
  • 2
    Ил
    Илия
    1 0
    11:43, 27 юли 2019
    И да не забравят да го направят с бетонна стена от 1 метър.
  • 3
    Ха
    хАПИ
    1 0
    20:34, 28 юли 2019
    Толкова напредват, че здраво не остана... асфалтираха зимата експресно, а лятото изрязоха и кърпиха ръбовете... канавките буренясоха като преди, а в селата е като на пустонна буря - пясък, пръст и прахоляци... подмениха само водопроводите, а отводняването, в което се оттичат фекални води си ги запазиха... за капак половината тротоари са изкъртени за подмяна на бордюри и половината плочки ще останат неподменени... всичко напредва, защото изборите наближават... нищо че месеци след тях ще лъснат видимите резултати!
Последни новини