От х:

Днес в x:

34 °C

9 спортни клуба и БФС-Хасково настояват за ремонт на "Дружба" и "Младост"

Писмо с настояване да бъдат ремонтирани стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“ са входирали днес в община Хасково представители на 9 спортни клуба, съобщиха от кметството. Писмото е адресирано до председателя на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева и кмета на общината Добри Беливанов.

В писмото се казва „Обръщаме се към Вас като към управници, за които досега сме вярвали, че имат отношение към спорта. Молим Ви в предстоящото заседание на общинския съвет Хасково на 26 юни 2019 година да включите като точка в Дневния ред, касаеща ремонта на двете емблематични за Хасково спортни съоръжения - зала “Дружба“ и стадион „Младост“. Ние като треньори на спортни клубове, които осъществяват дейност в тези спортни обекти, сме притеснени за здравето на децата, трениращи в залата и на стадиона. Всички знаем, че стадионът не отговаря на никакви изисквания за подобно съоръжение. Зала "Дружба" се наводнява почти при всеки дъжд, седалките са овехтели, всички помещения се нуждаят от ремонт, а цялата зала от сериозно цялостно обновяване. През последните години се направиха частични ремонти на покрива на зала "Дружба" и на залата по борба на стадион „Младост", но това решава само в някаква степен проблема. Обръщаме внимание, че е проблемна и електрическата система на залата, само специалисти могат да кажат доколко тя крие опасности. Санитарните възли и баните също не отговарят на съвременните изисквания.

Стана ясно, че Община Хасково има възможност да получи средства по кредитна линия за ремонта на двете съоръжения. Вие сте хората, които се надяваме да потиснат политическите си страсти и сметки и да решат един дългогодишен проблем на хасковските спортни бази.

Омръзна ни от лъжливи обещания, че този или следващ кмет ще направят ремонти, отлагани десетилетия, омръзна ни за всяка предизборна кампания едно от основните обещания да бъде ремонт на спортните бази. Сега виждаме възможност това да се случи наистина. Тези обновени спортни бази ще бъдат не за политиците, а за обикновените деца на Хасково, които ги заслужават. Убедени сме, че Община Хасково може и трябва да поеме този ангажимент към младите си хора. Надяваме се на вашата трезва мисъл и мъдро управническо решение да разрешите ремонта на спортните бази.“, апелираха представителите на местните школи.

Под писмото са имената на Георги Александров - директор на АФК “Хасково“, Илиан Киряков и Емил Ангелов - ФК “Хасково 1957“, Димитрия Найденова - СК “Атлетик“, Теменуга Илиева - КА „Виолена“, Пенко Хаджиангелов БК “Севдалин Василев“, Живко Архондев - СК “Бяла Мечка“, Димитрина Алексиева - КГС “Юнак“, Андрей и Спас Урумови - ФК “Урума.

Писмо с подобно искане е входирано в Община Хасково и на 22 юли 2019 година от Митко Маринов - председател на Областния съвет на БФС-Хасково. Според Маринов стадион „Младост“ не е безопасен за децата, трениращи там. Той не отговаря на минимални критерии и стандарти, свързани с безопасността, сигурността, здравни и хигиенни норми. Проблем е липсата на съблекални и лошото състояние на тревното покритие.

В писмото се казва: „Поради условията, които предлага стадион “Младост“ е налице отказ на отборите в Хасковска област, Старозагорска и Пловдивска да играят на него. Уведомяваме Ви, че Зоналният съвет на БФС-Пловдив и Областният съвет на БФС-Хасково ще свика Лицензионна комисия, на която предстои да се вземе решение да не се провеждат футболни срещи през предстоящите сезони, докато Община Хасково не вземе необходимите мерки за осигуряване на безопасност и добри условия, да осъществи спешна ремонтна дейност.

"Искрено се надяваме, че Общинският съвет в Хасково ще одобри ремонт на стадион „Младост“, състоянието на стадиона е недопустимо за областен град като град Хасково", се казва в писмото.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ди
  Диляна
  7 -2
  09:42, 26 юли 2019
  Защо в САЩ спортът е частен бизнес преди всичко, а тук виси на врата на общините ?Там родителите си плащат за всичко , а тук като при социализма - от данъците на всички.Има много по - належащи и необходими за гражданите дейности за които Общината няма средства и заем не взема и не я интересува как живеят , а не спортуват нейните граждани.Плуват ли след всеки дъжд къщите им от канализационни води, пият ли води от водоноски.
  • Гр
   гражданин
   4 0
   11:40, 26 юли 2019
   Дори колко квартала са без канализация а са на септични ями в 21 век

Хороскоп за 03.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
03 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
03 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
03 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
03 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
03 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
03 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
03 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
03 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
03 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
03 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
03 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
03 юли 2020
Последни новини