От х:

Днес в x:

Хасково е домакин на Държавното първенство по вдигане на тежести

    Хасково е домакин на Държавното лично отборно първенство по вдигане на тежести. От днес до неделя най-силните тежкоатлети на България във всички възрастови групи и категории ще се състезават в зала „Дружба“. Те ще мерят сили всеки ден от 9 до 18 часа.

    Домакин на първенството е Община Хасково, а главен организатор е Спортен клуб по вдигане на тежести „Хасково“ с президент и треньор Живко Архондев.

    Заявка за участие са дали общо над 320 състезатели, сред които 11 са от клуба домакин. Местните спортисти са сред фаворитите за шампионските отличия в различни категории. В първенството няма да участва шампионът при юношите Джанер Али, който лекува травма в ръката.

    Надпреварата по вдигане на тежести започна с битката при момчетата до 13 години. В тази възрастова група заявка са подали общо 102 състезатели. Днес на подиума излязоха 87 млади спортни таланти. В първия ден клубът домакин бе представен от Станислав Димитров в категория до 45 кг. Той завърши на 8-о място от 16 състезатели, след като записа двубой от 70 кг. В движението изхвърляне най-добрият му успешен опит бе на 30 кг, а в изтласкването на 40 кг. От треньорския щаб от Хасково останаха доволни от представянето му.

    Във втория ден от програмата ще се състезават момчета до 13 години в тежка категория. В тази възрастова група ще излезе другият хасковски състезател Златимир Иванов. Утре също са битките при момичетата до 13 години и при кадетите до 15 години.

    Входът за състезанието е свободен.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини